Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Milion dinara za sedam medijskih projekata iz budžeta opštine Bačka Topola
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

11. 06. 2024.

Autor: Beta Izvor: Beta

Milion dinara za sedam medijskih projekata iz budžeta opštine Bačka Topola

Rešenjem o raspodeli sredstava po osnovu Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u Bačkoj Topoli, za ovu godinu je projektima, ukupno ih je sedam, podeljeno milion dinara, što je 14 puta manje nego prošle godine.

Ove godine su i rezultati konkursa objavljeni tek 5. juna, odnosno dva i po meseca od njegovog zaključenja, dok je ranija praksa bila da oni javnosti budu poznati već u martu.

Najviše sredstava, 250.000 dinara pripalo je "Panon televiziji" za projekat "Kontinuirani razvoj opštine Bačka Topola", u okviru kojeg treba da se proizvede 40 medijskih sadržaja na temu "ulaganja u infrastrukturu na teritoriji opštine".

"Radio Regije" je za projekat "Zajednica u fokusu" dobio 200.000 dinara, a kako se navodi u Rešenju o dodeli sredstava, tokom trajanja projekta podnosilac je dužan da emituje 180 radijskih materijala na temu kulture, obrazovanja, nacionalnih manjina, zdravstva i lokalnih dešavanja.

"Više beba, više sreće" je naziv projekta koji će biti realizovan na frekvenciji "Našeg Radija" koji je iz opštinskog budžeta podržan sa 130.000 dinara, a podrazumeva "istraživanje i analizu aktuenih tema vezanih za natalitet u opštini Bačka Topola i u Vojvodini", kroz serijal od osam radijskih emisija.

Portalu "Hej salaši 1848" d.o.o. je dodeljeno 120.000 dinara za projekat "Pod nebom Bačke Topole", kojim je previđeno 15 tekstova u formi reportaže i intervjua na temu turističkih potencijala te opštine.

Portal "Vajdaság Ma" je za informisanje čitalačke publike na mađarskom jeziku o dešavanjima u Bačkoj Topoli ove godine dobio 100.000 dinara, koliko je pripalo i pačirskoj televiziji koja će realizovati 11 reportaža o dešavanjima u lokalnoj osnovnoj školi.

Beogradskom portalu na romskom jeziku "Romanenevimata" je za projekat "Romi u Bačkoj Topoli: Integracija i inspiracija" dodeljeno takođe 100.000 dinara, ali za dva video materijala i deset autorskih tekstova o temama od važnosti za romsku populaciju.

Podršku nisu dobili projekti beogradskog Telegrafa, Televizije "Dunav" iz Pančeva, lista Večernje novosti,kao ni lokalni portali Bačkotopolski.net i Btpublicnews.co.rs.

U sastavu ovogodišnje komisije za dodelu sredstava Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u Bačkoj Topoli bili su Ladislav Lazić iz Novog Sada na predlog Udruženja elektronskih medija "ComNet", zatim Petar Njaradi na predlog Društva novinara Vojvodine, kao i Branimir Grulović, medijski stručnjak iz Beograda.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi