Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Neprihvatljivo onemogućavanje novinarima da izveštavaju sa sednice SO Severna Mitrovica
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

31. 05. 2024.

Autor: UNS Izvor: UNS

UNS: Neprihvatljivo onemogućavanje novinarima da izveštavaju sa sednice SO Severna Mitrovica

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Kosovu protestuje zbog odluke odbornika Skupštine Opštine Severna Mitrovica da udalje novinare sa današnjeg zasedanja.


Sednica, na kojoj je trebalo da se raspravlja o otvaranju glavnog mosta na Ibru za saobraćaj, zatvorena je za javnost nakon rasprave o usvajanju zapisnika sa prethodne sednice, kada je članica partije Srpska Demokratija Valentina Đerković upitala o kakvom je zapisniku reč i za šta se glasa.

Predsedavajući SO Nedžadin Ugljanin rekao je da “publika” nema pravo da postavlja pitanja na zasedanju, da bi zatim tražio da se sednica zatvori za javnost i da je napuste svi koji nisu odbornici, uključujući i predstavnike medija.

Novinari su negodovali zbog ove odluke, a javno se usprotivio i odbornik Dušan Milunović, navodeći da će da napusti sednicu, ukoliko izađu novinari.

Potom je, kako su UNS-u preneli prisutni novinari, predsedavajući Nedžad Ugljanin pozvao odborničke grupe na nove konsultacije oko prisustva novinara. Nakon toga, radnik opštinskog obezbeđenja je ušao u salu i tražio da novinari izađu.

Novinarima je predsedavajući SO Severna Mitrovica Nedžad Ugljanin obećao da će po završetku sednice objasniti zašto je doneta ovakva odluka.

Novinari su ostali ispred opštinske zgrade čekajući predsedavajućeg SO, dok je manja grupa u znak protesta odlučila da ne čeka završetak sednice.

UNS sa svojim ogrankom na Kosovu ističe da je nedopustivo da novinare sa sednice udaljava obezbeđenje, imajući u vidu da niko od predstavnika medija nije ni na koji način nije ometao rad skupštine.

UNS sa svojim ogrankom na Kosovu ističe da je neophodno omogućiti novinarima da izveštavaju o temama i događajima koji su od značaja za građane.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi