Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Priznanja novinarima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 05. 2011.

Izvor: Blic

Priznanja novinarima

Odsek za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu juče je obeležio sedam godina rada. Povodom godišnjice uručena su priznanja i nagrade najboljim žurnalistima, a predstavljen je i dosadašnji rad najmlađeg odseka na fakultetu.

- Svaki put kada se u junu osvrnem na septembar i početak nove studijske godine, shvatim koliko smo uznapredovali i zato mi je drago što proslavljamo ovaj mali jubilej. Interna evaluacija sprovedena među studentima pokazala je da su i ove godine budući novinari zadovoljni predavanjima, vežbama, radionicama i praksom, ali su i ukazali na ono što možemo da poboljšamo u narednom periodu - rekla je šefica katedre Odseka za medijske studije profesorka dr Dubravka Valić-Nedeljković.

Da studijska grupa žurnalistike napreduje svake godine pokazuje činjenica da je više od 50 odsto ispitanih studenata za studije novinarstva dalo odličnu ocenu. Oni su u evaluaciji istakli da su zadovoljni otvorenošću profesora i asistenata za saradnju, kao i mogućnošću da se uključe u diskusiju. Imali su zamerke na preopširno gradivo, manjak radionica, ali i na to što studentski časopis “Kod” uređuju profesori, a ne sami studenti.

U prvu godinu studija 2010/11. upisalo se 72 studenata, od kojih 10 o novinarstvu uči na jezicima nacionalnih manjina. Tokom ove studijske godine, doktorirali su novinari Dejan Pralica i Vladimir Barović, koji su izabrani u zvanje docenta, a magistrirali Dinko Gruhonjić i Zlatomir Gajić.

U okviru naučnoistraživačke delatnosti odseka, ove godine će treći put biti organizovana međunarodna letnja škola “Mostovi medijskog obrazovanja”, u saradnji s još osam univerziteta iz regiona, koja će se trajati od 11. do 17 jula.

I. B.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi