Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Krivi su mediji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

18. 05. 2011.

Izvor: Blic

Krivi su mediji

Nataša Bogović zamenik urednika

Čim mediji objave da je neko s policijom u odnosu u kom radije ne bi bio - prozvani počne pretiti medijima, kao da su oni krivi za njihove nedozvoljene rabote. Najčešće prete tužbama, vajkajući se da im je ugrožena čast.

Kao da su time što su krali, prodavali drogu, ojađivali budžet, ubijali... radili u korist svoje časti, a sad, eto, onaj ko kaže da su to činili kalja njihovo neokaljano ime i delo.

Čak ni činjenica da su mediji preneli informacije koje je saopštila policija - bilo da se radi o imenu i prezimenu ili sličnim podacima, one koji su prozvani ne odvraća od toga da tužbe usmeravaju ka njima. U sudskoj praksi poznati su slučajevi medija koji su kažnjeni zbog prenošenja policijskih saopštenja. I nikom nije palo na pamet da tuži policiju. Krivi su, dakako, mediji.

U poslednjem slučaju advokati upozoravaju medije da su radnje u postupku službena tajna. Kao da tajne odaju novinari, a ne oni čiji je posao da se staraju o poštovanju zakona.

U konačnom zbiru nije bitno ko je šta uradio. Mediji koji su branili pravo javnosti, čast i imovinu građana su ti koji su meta tužbi. Građani, naime, nemaju svoje skupe advokata. O njihovom interesu, izgleda nema ko da brine. I zato svakakav bašibozluk i može da se drzne i tuži njihove predstavnike. Jer, krivi su mediji.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi