Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Tužilaštvo: Žalba na „kaznu kao nagradu”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 05. 2011.

Izvor: Politika

Tužilaštvo: Žalba na „kaznu kao nagradu”

Republičko javno tužilaštvo učiniće sve u okviru svojih zakonskih ovlašćenja da se ispravi nepravda učinjena kamermanu Bošku Brankoviću, snimatelju B 92, presudom Prvog osnovnog suda u Beogradu kojom je napadač Milan Savatović osuđen na 10-mesečni kućni zatvor, a njegovi saučesnici Stefan Milićević i Nikola Lazić na uslovne kazne od šest i četiri meseca, navodi se u saopštenju.

Tužilaštvo će hitno uložiti žalbu na odluku o visini kazne i zahtevati oštrije kažnjavanje. Naša je ocena da se ovakvim kaznama ne postiže svrha kažnjavanja i šalje loša poruka koja ohrabruje nasilnike i izaziva nesigurnost građana Srbije.

U saopštenju se još navodi da je sud pokazao različitu pravnu praksu u sličnim situacijama jer je napadača na narodnog poslanika Velimira Ilića osudio na dve godine zatvora, a u ovom slučaju nagradio huligana koji je teško povredio kamermana TV B 92.

„Borićemo se da neko ko korektno radi svoj posao od kojeg izdržava svoju porodicu ne može da bude talac nasilja. U tom smislu uložićemo žalbu kako bismo zaštitili osnovna ljudska prava koja su garantovana i evropskom Konvencijom o ljudskim pravima među kojima je i pravo na slobodno informisanje i izveštavanje.”

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi