Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Tražimo ostavku direktora
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

14. 01. 2011.

Izvor: Danas

Tražimo ostavku direktora


Požarevac - „Situacija u JP “Radio Požarevac“ je već duže vreme veoma teška i neizvesna. Najvećim delom odgovornost snosi direktor Dragan Živanović. Na završetku prošle godine sačekala nas je informacija o potrebi rešavanja tehnološkog viška bez ranijeg upoznavanja zaposlenih o tome. Direktor Živanović je samo rekao da je dobio nalog od gradonačelnika Požarevca da pristupi racionalizaciji viška zaposlenih.

Na sednici Upravnog odbora i sastanku zaposlenih dopis je različito predstavljen. Iz toga nemamo jasan podatak koliko radnika ostaje bez posla, kolika je visina otpremnine koja im pripada, kriterijumi koji će biti primenjeni, njihova budućnost u pogledu eventualno novog zaposlenja.

Na kraju smo preko UO saznali da je direktorova fantomska komisija predložila pet radnika za tehnološki višak – troje sa preko 30 godina radnog staža i dvoje programskih radnika.

Pored ovog problema, poslodavac zloupotrebljava službeni položaj tako što koristi službeno vozilo u privatne svrhe, nema putnih naloga što je protivzakonito, na evidenciji isplata honorarnih saradnika je i njegov sin i to u poslednjih par godina, bez nekog posebnog angažovanja uz veliku nadoknadu koja se ponekad približava visini prosečne plate u našem preduzeću.

Iskazao je i samovoljnost pri izboru članova Upravnog i Nadzornog odbora iz reda zaposlenih ne poštujući Statut preduzeća. Uz to da kažemo još da doprinosi i lošim medjuljudskim odnosima, ne brine o materijalnom položaju zaposlenih, radnim uslovima koji su veoma loši na šta je blagovremeno i upozoren od Inspekcije rada.

Reprezentativni sindikat OO SSSS u „Radio Požarevcu” je na vreme reagovao i uputio dopise o postojećoj situaciji Skupštini grada, poslodavcu i Upravnom odboru, ali odgovore nije dobio.

Predstavnike sindikata je primio gradonačelnik Miodrag Milosavljević, pokazao razumevanje i rekao da ce podržati inicijativu o radvajanju funkcije direktora od glavnog urednika kao demokratsko rešenje.

Tražeći način da se ispita finansijska situacija i moguća zloupotreba službenog položaja direktora , sindikat je pokrenuo krivičnu prijavu.

Inače, reprezentativni sindikat OOSSSS u „Radio Požarevcu“ broji sedamnaest članova od dvadeset zaposlenih uključujući direktora“, navedemo je u pismu požarevačkim medijima Sindikat OO SSSS u „Radio Požarevcu”

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi