Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Zloćani u medijskom mraku
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

14. 01. 2011.

Izvor: Pravda

Zloćani u medijskom mraku


Najveće selo u opštini Bor već četiri meseca bez TV signala

Bor – Zlot, najveće selo u istočnoj Srbiji, sa oko 6.000 stanovnika, već četiri meseca je u medijskom mraku, jer je uništen i pokraden predajnik TV Bor. Sve to vreme niko ništa ne preduzima da se predajnik osposobi, kako bi građani imali pravovremene informacije o zbivanjima u opštini i RTV-u Bor.

– Ukoliko se i dalje o tome bude ćutalo, doći ćemo pred zgradu TV i protestovati dok se god ne okonča ovaj problem – ovo je zaključak konferencije za novinare grupe građana Zlota, koji su doneli i peticiju sa potpisom oko 300 nezadovoljnih meštana.

– Sramota je da u 21. veku nemamo TV sliku. TV Bor je opštinska stanica i ona obaveštava o dešavanjima u našem kraju. Za Novu godinu nismo znali da je organizovan doček u centru grada, a mogli smo da dođemo i da s ostalima uživamo i ispratimo staru godinu. To što su lopovi očerupali predajnik i uništili opremu, nama ništa ne znači. Neko mora da se pobrine za bolje informisanje, jer i ovo selo je učestvovalo u izgradnji predajnika – kaže Milutin Jocić.

Iz TV Bor su poručili da još neka sela nemaju signal i da se taj nedostatak može rešiti zajednički sa opštinom i građanima. Potrebno je svega 300.000 dinara da bi se postavio lokalni odašiljač, ali do sada nije bilo tih para.

– Zlot je planinsko selo sa najvećom zemljišnom površinom u Srbiji, što iziskuje kvalitetniju opremu za pokrivanje celog područja. Novac će morati da se obezbedi, jer su ti ljudi zaista u medijskom mraku. Oni samo u pojedinim sokacima mogu da gledaju zaječarsku TV, a ostale stanice se gotovo ne vide – kaže Dragan Žikić, predsednik SO Bor.

B. F.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi