Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nisam zastupao VAC
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

25. 03. 2010.

Izvor: Večernje novosti

Nisam zastupao VAC


Reagovanje dr Leopolda Špehta


Na tekst pod naslovom "Ko je misteriozni advokat", objavljen u "Novostima" 20. marta 2010, reagovao je dr Leopold Špeht, koji u zahtevu dostavljenom našem listu, između ostalog, kaže:

"Povodom iznetih tvrdnji o mom navodnom angažmanu od strane VAC, u cilju pribavljanja saglasnosti antimonopolskih vlasti za kupovinu "Večernjih novosti", ističem da ja, ni bilo ko od advokata moje bečke i pridruženih evropskih kancelarija, nismo ni na koji način postupali pred Komisijom za zaštitu konkurencije Republike Srbije, u cilju pribavljanja rešenja za odobrenje koncentracije u korist VAC, niti smo za to ovlašćeni.

Ne samo što je neistina da sam uključen u zastupanje VAC pred srpskim organima za zaštitu konkurencije, već pominjanje navodne naknade za taj posao koja bi izlazila iz okvira advokatskih naknada, i atribut "misteriozni", osim što su besmisleni, vređaju moj lični i profesionalni ugled.

Javno su dostupne informacije da advokatska kancelarija u Beču, na čijem sam čelu, okuplja značajan broj advokata i saradnika i predvodi mrežu pridruženih evropskih advokatskih kancelarija, kao i da sam gostujući predavač na nekoliko evropskih i univerziteta u SAD.

"Izvinjavamo se gospodinu Špehtu što su se u našim tekstovima potkrale nejasnoće, pa i izraz "misteriozni", koji u našem tumačenju znači "nepoznat" ili "u tajnoj misiji".

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi