Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Otpremnine i raskid
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

24. 03. 2010.

Izvor: Večernje novosti

Otpremnine i raskid


Jednočasovnim štrajkom, radnici „Dnevnik holdinga“ upozorili su juče Vladu Vojvodine da ne odustaju od zahteva da im se hitno poveže radni staž nepovezan još od 2005, da ponovo dobiju zdravstveno osiguranje i da im se pruže čvrsti dokazi da će im, pored 50 miliona iz republičke, za socijalni program biti obezbeđen i novac iz pokrajinske kase.

- U okviru tog programa, iz preduzeća bi trebalo da ode između 130 i 185 od ukupno oko 400 radnika kaže predsednik sindikata Steva Tomin. Ukoliko naši zahtevi do tada ne budu ispunjeni, 29. marta ćemo potpuno obustaviti rad. Stav radnika da ugovor sa nemačkom kompanijom VAC treba da se raskine nije promenjen.

- I dalje jedinstveno stojimo na tom stanovištu, jer VAC nije ispunio većinu obaveza koje je ugovorom preuzeo.

Pokrajinski sekretar za informisanje Ana Tomanova-Makanova apelovala je juče na sindikat „Dnevnik holdinga“ da pomogne rukovodstvu da što pre sprovede socijalni program za 117 radnika za čije otpremnine je, u saradnji sa republičkom vladom, obezbeđeno 50,4 miliona dinara. Vlada Vojvodine će, dodala je ona, nastaviti da preduzima sve mere na povezivanju radnog staža i obezbeđivanju zdravstvenog osiguranja za radnike „Dnevnik holinga“.

Đ. V.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi