Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Skupština grada i dalje bez odluke o direktnom prenosu sednica
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

24. 03. 2010.

Izvor: Večernje novosti

Skupština grada i dalje bez odluke o direktnom prenosu sednica


Treće zasedanje lokalnog parlamenta počelo je bez direktnog prenosa, čime su prekršeni Statut grada i Pravilnik o radu Skupštine koji garantuju javnost rada parlamenta.

Prenos 34. sednice Skupštine grada počeo je tek posle prve tačke dnevnog reda, kada je većinom glasova odbornika odlučeno da samo ovo zasedanje prenosi nedavno privatizovana TV Čačak, i to za 350.000 dinara po danu.

Naime, ni posle drugog konkursa za prikupljanje ponuda za prenos sednica nije odlučeno kome će ovo pravo pripasti. Opozicioni odbornici naveli su da je na konkurs prispela mnogo povoljnija ponuda. Pored TV Čačak, stigla i objedinjena ponuda dve kablovske televizije - Moja TV i Telemark, i radio Ozona, koji su tražili 250.000 dinara po danu, ali i radio Dženarike, koji je zahtevao 115.000 dinara po danu prenosa.

- TV Čačak je na prvom konkursu ponudila 100.000 dinara (bez PDV) po satu, a sada traži drastično nižu cenu, što se može tumačiti kao klasičan pokušaj pljačke građana Čačka koji sve to i finansiraju - čulo se od opozicionih odbornika.

- Prihvatanjem povoljnije ponude grad bi mogao da uštedi više od dva miliona dinara, a novac bi mogao da bude utrošen u druge svrhe.Predsednik Skupštine grada Veljko Negovanović kazao je da će narednih dana ponovo biti raspisan konkurs.

- Tražili smo pomoć od Republičke radiodifuzne agencije, i prilikom novog javnog poziva uvažićemo njihove sugestije - rekao je Negovanović. - Nadam se da će do narednog zasedanja sve biti rešeno i da ćemo obezbediti direktan prenos sednica.

Antrfile : Niže cene u komšiluku

Lokalne TV u gradovima u okruženju prenose sednice po mnogo nižim cenama od onih koje su ponuđene Čačku. Sam Negovanović nedavno je rekao da u komšijskim gradovima cena prenosa zasedanja iznosi 40.000, odnosno 70.000 dinara po danu.

V. I.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi