Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Smenjen glavni i odgovorni urednik "Alo" novina
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 06. 2011.

Smenjen glavni i odgovorni urednik "Alo" novina

Glavni i odgovorni urednik dnevnih novina "Alo" Antonije Kovačević (38) smenjen je sa te dužnosti zbog različitih stavova o daljem pravcu razvoja tog lista, saopštila je večeras kompanija "Ringier Aksel Springer", u čijem sastavu je i "Alo".

"Ova odluka stupiće na snagu odmah", saopštila je generalni direktor kompanije "Ringier Aksel Springer" Jelena Drakulić-Petrović.

Vršilac dužnosti glavnog i odgovornog urednika biće Duško Vukajlović (38) koji se do sada nalazio na poziciji zamenika glavnog i odgovornog urednika "Alo" novina, dodaje se u saopštenju.

Kompanija "Ringier Aksel Springer" je u saopštenju zahvalila Kovačeviću na požrtvovanom radu i uspehu dnevnog lista "Alo" u prethodne dve godine.


Tanjug



UNS podseća da do smene Antonija Kovačevića dolazi svega tri dana posle njegovog otvorenog suprotstavljanja pritisku predsednika Srbije na uređivačku politiku lista koji je Kovačević u poslednje dve godine uređivao. Tadić je u intervjuu Frankfurter Algemajne Cajtungu prošle sedmice izneo tvrdnju da je Alo "nosilac antievropskog duha u Srbiji", nazivajući "paradoksalnim" to što je reč o novinama u vlasništvu  "investitora iz EU i partnerskih zemalja".

"Alo" je po tiražu jedan od vodećih listova u Srbiji (prema podacima ABC kompanije iz marta ove godine "Alo" prosečno proda 128.000 primeraka dnevno).



Boki hvala na reklami..., Alo  6. jun 2011.

Tadiću, no pasaran!!!  Alo  6. jun 2011.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi