Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Štrajk na RTV 5 obustavljen
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 05. 2011.

Izvor: Pregled

Štrajk na RTV 5 obustavljen

Zaposleni u regionalnoj RTV 5 iz Niša su nakon dva meseca prekinuli štrajk, iako sa poslodavcem nisu postigli pismeni dogovor kako će im biti isplaćene zaostale zarade.



Član sada već bivšeg štrajkačkog odbora Goran Panajotović istakao je da je štrajk obustavljen pošto je jedan broj zaposlenih poverovao usmenom obećanju direktora RTV 5 Vladimira Gogića da će ubuduće redovno primati „minimalac“.

Panajotović kaže da zaposlenima nije rečeno kada će primiti zaostalih 14 plata i podseća da su radnici „Petice“ za poslednja četiri meseca primili samo jednu minimalnu zaradu.

Direktor televizije Vladimir Gogić istakao je u saopštenju za javnost da je štrajk obustavljen zahvaljujući razumevanju i lojalnosti zaposlenih koji su prepoznali važnost situacije za egzistenciju televizije.

„Materijalno-finansijska situacija se nije značajno poboljšala i TV 5 je i dalje u teškom položaju, jer je stanje u medijskom sektoru Srbije katastrofalno. Politički uticaji, nelojalna konkurencija, povlašćivanje određenih medija od strane političkih i ekonomskih moćnika i tajkuna, monopol nad prodajom marketinškog prostora, nerazumevanje i inertnost lokalnih i državnih institucija, samo su neki od svakodnevnih problema sa kojima se suočavaju mediji u Srbiji, čime se direktno ugrožava njihova egzistencija. TV5 je u nemilosti politike i ekonomskih centara moći, jer se novac poreskih obveznika dodeljuje bez realnih kriterijuma i to televizijama sa daleko nižim rejtingom od onog koji ima 'Petica'“, naglasio je Gogić u saopštenju.

Za sve vreme trajanja štrajka zaposlenih, RTV 5 redovno je emitovala program, uz samo delimično izmenjenu programsku šemu.

B. Lj.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi