Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Vraćam otpremninu u ratama!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 05. 2011.

Izvor: Alo!

Vraćam otpremninu u ratama!

Bivši potpredsednik Vlade Mile Isakov opet radi na RTV-u



Mile Isakov, jedan od osnivača Reformista Vojvodine, nakon uzete otpremnine iz vojvođanskog javnog servisa, opet je zaposlen u istoj medijskoj kući na mestu urednika Specijalnog programa.

Iako ga neki u redakciji Informativnog programa nikada nisu videli, Isakov kaže da je zaposlen na poslovima pravljenja projekata i proizvodnjom novih emisija. Činjenicu da opet radi u istom servisu pravda time što danas u ratama od plate vraća otpremninu koju je uzeo.

Naime, Isakov je nakon što je napustio politiku poželeo da se vrati na televiziju, gde je radio, što je kako tvrdi bilo zagarantovano ugovorom. Nakon otkaza u tadašnjoj Televiziji Novi Sad i nekoliko godina provedenih bez posla, bivši ambasador u Izraelu je 1996. dobio sudski spor.

- Kad sam se vratio na posao, tražio sam da se ugovor ispoštuje, a oterali su me nudeći mi posao producenta na radiju, iako nikada na radiju nisam radio - priča za “Alo!” Isakov, koji je tada radio na mestu urednika Specijalnog programa televizije.

- Videvši šta se događa, uzeo sam otpremninu od oko 6.000 evra i otišao iz televizije. Kada se promenilo rukovodstvo i došli ljudi koji me znaju i uvažavaju, dobio sam ponudu da se vratim na mesto urednika Specijalnog programa i da radim na proizvodnji novog programa - kaže Isakov, napominjući novinare u posao, on ih prepušta, nakon čega započinje novi projekat.

Nekadašnji poslanik, a danas jedan od urednika Televizije Vojvodina, kaže za “Alo!” da u vojvođanskom javnom servisu dobija platu koja iznosi pedeset i nešto hiljada dinara, te da mu od tog iznosa mesečno odbijaju 10.000 dinara.

- Insistirao sam kada sam se vraćao na RTV da potpišemo ugovor da ću otpremninu koju sam uzimao, kada sam faktički oteran, vratiti kroz mesečne rate, što sada i radim. Iako tako nešto od mene niko nije tražio, ja sam insistirao da vratim otpremninu, znajući da će jednog dana zasigurno biti ovakvih pitanja - objašnjava Isakov.

N. N. Travica

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi