Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Smena u RTV nije (dovoljno) transparentna
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 05. 2011.

Izvor: Dnevnik

Smena u RTV nije (dovoljno) transparentna

Šefica medijskog odeljenja Misije OEBS u Srbiji Dragana Nikolić-Solomon izrazila je zabrinutost zbog druge smene rukovodstva Radio- televizije Vojvodine koja, po njenim rečima, nije bila dovoljno otvorena za javnost.



– Smene rukovodstva su za svaki medij, a pogotovo za javni servis, veliki poremećaji koji ostavljaju dugoročne posledice i negativno utiču na rejting, posebno u ovom slučaju kada nisu dovoljno transparentno urađene – izjavila je Dragana Nikolić-Solomon.

Ona je na konferenciji „Budućnost javnog radiodifuznog servisa u Vojvodini” u Novom Sadu istakla da se mora postaviti pitanje do koje mere novinari i urednici utiču na sadržaj programa, a ako u tome ne učestvuju, ko onda kreira sadržaj javnog servisa.

Glavni i odgovorni urednik Televizije Novi Sad Ljubiša Nikolin, komentarišući kritike zbog nove emisije nekadašnjeg ratnog izveštača Milijane Baletić u programu RTV-a, rekao je da ta novinarka nije time rehabilitovana i da bi ona mogla biti otpuštena kada budu utvrđene sve činjenice:

– Nisam ja taj koji je propustio da kazni Milijanu Baletić. Nju je sud vratio na posao i sud je naredio da ona može da nastavi da radi na RTV-u – rekao je on.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi