Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Uručena nagrada najboljem novinaru
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

18. 01. 2011.

Izvor: Danas

Uručena nagrada najboljem novinaru

U galeriji Ozon juče su po deveti put uručene nagrade za najbolje fotografije ali i nagrade za ličnost godine i novinara u tradicionalnom izboru magazina Status.

Slaviša Lekić, glavni i odgovorni urednik ovog magazina je podsetio je da se ovaj izbor organizuje deveti put. Za ličnost godine izabran je Novak Đoković, koji zbog turnira u Austrliji nije mogao lično da primi ovu nagradu. Televizijsko lice godine je novinarka „Studija B“ Ivon Jafali. Za najboljeg novinara izabran je kolumnista Danasa, Dragoljub Petrović.

- Posle dužeg vremena nagrada u odlazi u ruke novinara koji radi u pisanim medijima. Ranijih godina najviše su nagrađivani TV novinari - rekao je Zoran Pavić iz Statusa naglašavajući da je Petrović je jedan od retkih koji još uvek piše reportaže ali i kolumne koje „minuciozno i ponekad bolno“ prikazuju stvarnost.

Za kolumnistu Danasa, novinari su napisali da je „najbolji, i to - ni po babu ni po stričevima“, „sa lakoćom pogađa pravo u centar“, „I reportažama i kolumnama trajno osveženje za preživele konzumente štampe, koji funkcionišu i drugačije osim što ‘veruju svojim očima’“.

Drugoplasirani novinar na ovoj listi, prema mišljenju kolega iz više od 40 redakcija, jeste Jugoslav Ćosić, a treće mesto pripalo je Brankici Stanković.

Inače, u ovom izboru Danas je zauzeo drugo mesto u kategoriji najboljih dnevnih novina.


U galeriji „Ozon“ sinoć je i otvorena izložba najboljih fotografija u izboru ovog časopisa. Autor najbolje fotografije je Miloš Perić iz objedinjene redakcije Blica. Drugo mesto pripalo je Janku Petkoviću iz agencije Beta, a treće Peđi Mitiću iz Večernjih novosti. Nagrađena fotografija nastala je na demonstracijama protiv gej parade.

B. Č. B.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi