Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  U gipsu nakon rutinskog zadatka!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

18. 01. 2011.

Izvor: Kurir

U gipsu nakon rutinskog zadatka!

Kikinda - Drago Janković (58), snimatelj dopisništva Radio-televizije Srbije u Kikindi, zadobio je tešku telesnu povredu - prelom noge iznad gležnja i pokidane ligamente dok je s kolegom na benzinskoj pumpi snimao anketu!

Povredu mu je nehotice u petak oko 13 sati naneo vozač „audija“ Vladimir S. (24) iz Kikinde tako što mu je prešao točkom preko noge. Policija je saopštila da će protiv vozača podneti odgovarajuću krivičnu prijavu.

- Radili smo anketu s vozačima u vezi sa poskupljenjem goriva za drugi „Dnevnik“. Dok smo od jednog uzimali izjavu, otpozadi me je lupio auto. Osetio sam nepodnošljiv bol, jauknuo sam i stropoštao se. Na asfalt je pala i kamera, koja je od udarca pretrpela oštećenje. Vozač „audija“ i njegov suvozač odmah su se zaustavili i pritrčali. Kolega Predrag Miljanović smestio me je u službeni automobil i odvezao u bolnicu. Posle sam ustanovio da mi je na cipeli i na pantalonama, sve do kolena, ostao otisak gume - nerado se Janković priseća povrede na radu.

Za dvanaest godina, koliko radi kao snimatelj za RTS, Janković je, po sopstvenom priznanju, bio u daleko delikatnijim i opasnijim situacijama. Jednom prilikom umalo da ga „pokupi Mile kombajnom“. Trčeći za kombajnom kako bi snimio što bolje kadrove žetve kukuruza, sapleo se, pao i iščašio rame. Sudbina je, veli, htela da gips fasuje na najjednostavnijem zadatku.

- Ovo je samo dokaz da snimatelj i novinar nikad ne mogu da budu sigurni šta će se desiti na terenu. Ljudi koji ne poznaju ovaj posao misle da je jednostavno biti snimatelj. Ovaj incident je pokazao da nije tako. Nisam navikao da umesto kamere u rukama držim štake, pa su kolege već počele da se sa mnom šale. Kažu: Drago, dobro je da te je udario „audi“, a ne neki sirotan s „jugom“ ili „trabantom“ - priznaje Janković za Kurir.

Saša Urošev

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi