Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Skupština nema para za prenos zasedanja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

03. 09. 2010.

Izvor: Politika

Skupština nema para za prenos zasedanja

Još uvek je neizvesno da li će od 1. oktobra biti prenosa zasedanja Skupštine Srbije. U parlamentu kažu da se nadaju dogovoru, a iz RTS poručuju da čekaju poziv na sastanak.


Direktor RTS Aleksandar Tijanić kaže za „Blic“ da ova medijska kuća nema nikakve uslove „osim nadoknade dosadašnjih troškova i da se Skupština drži planiranog programa“.Skupština Srbije duguje javnom servisu 3,3 miliona evra.

- Niko ne kaže ako ne platite nema prenosa, ali će dovesti u pitanje dalju saradnju. Mi ne možemo na račun građana Srbije da održavamo u životu tu državnu instituciju. Nemamo našim budžetom predviđeno finansiranje Skupštine, a i po evropskim propisima najstrože je zabranjeno. Doduše zabranjeni su i prenosi, a kamoli besplatni - poručuje Tijanić.

U Skupštini Srbije za „Blic“ kažu da parlament ima najavu RTS da od 1. oktobra, a to znači početka redovnog jesenjeg zasedanja, neće prenositi plenarne sednice. Međutim, nadležni se nadaju dogovoru. Juče nije bilo moguće saznati da li Skupština ima novac koji duguje RTS. Iako je ranije bilo najavljeno da bi problem mogao da se premosti posebnim parlamentarnim kanalom, za sada je to samo ideja.

- Za ovu godinu parlamentarni kanal nije planiran budžetom, niti trenutno za to ima novca. O tome se može govoriti tek naredne godine. Namera je da se pokrene zaseban kanal koji će omogućiti da građani budu na pravi način informisani o radu Skupštine i tu neće biti prenosa samo zasedanja, već i rada odbora, koja će pratiti informacije o radu parlamenta - kažu u Skupštini Srbije.
Ž. J.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi