Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Napad ostao bez štangli
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 09. 2010.

Izvor: Večernje novosti

Napad ostao bez štangli

Prvo tužilaštvo u Beogradu umanjilo odgovornost napadača na Teofila Pančića Odgovaraju samo za „obično“ nasilničko ponašanje. Očekuje se brz proces




Miloš Mladenović (18) i Danilo Žuža (19) uskoro će se naći pred većem Prvog osnovnog suda u Beogradu gde će se protiv njih voditi postupak zbog napada na Teofila Pančića, novinara nedeljnika „Vreme“.

Od prvobitnih sumnji da su počinili krivična dela ugrožavanje sigurnosti i nasilničko ponašanje, posle sprovedene istrage, tužilaštvo je podiglo optužni predlog samo za drugo delo.Od tvrdnji da je Pančić pretučen štanglom, takođe, ostalo je, prema tužilaštvu, da su ga optuženi napali teleskopskom palicom i rukama.

Mladenović i Žuža su, kako tvrdi tužilaštvo, 24. jula oko 23.15 ušli u autobus 83, koji je stajao na stanici u zamunskoj Glavnoj ulici i napali Pančića. U napadu, on je zadobio lake povrede glave i trbuha, a dvojica mladića su uhapšena 3. avgusta.

- Ovakva medijska hajka na dva momka, koji su uradili glupost, nije odavno viđena, počevši od političara, pa do medija i plašim se da im je udaren žig za sva vremena - kaže za „Novosti“ Milošev otac Zvonko Mladenović.

- Moj sin je gimnazijalac i da se ovo nije desilo pošao bi u četvrti razred, a želja mu je da upiše Pravni fakultet. Do sada nikada nije bio agresivan, nije se tukao, niti je član bilo koje partije i udruženja građana. Svemu je prethodio verbalni sukob, koji je započeo još na Zelenom vencu.Mladenović ne želi da komentariše nemio događaj, jer kako kaže, nije bio prisutan. Ali, napominje da se na snimku sa bezbednosnih kamera, koji se vrti na Internetu, vidi da od ulaska u autobus do konfliktne situacije i Miloševog i Danilovog izlaska prolazi 9,5 sekundi.

- Miloševi drugovi su izmerili da je potrebno minimum pet sekundi da se uđe najbrže u autobus i izađe pre nego što se vrata zatvore - nastavlja Mladenović.

- Zašto te četiri sekunde menjaju život dvojici klinaca koji zajedno imaju 120 kilograma? Pitanje je da li su mogli bilo koga da ugroze. Svađa na javnim mestima u gradu ima svakodnevno, pa se nikada nije podigla tolika prašina. Piše se o njima kao da su u najmanju ruku Bin Ladenovi pomagači, razapinju se u svim medijima. Plašim se da je neko na svemu tome sakupljao političke poene.Milošev otac podseća da je nedavno napadnuta lekarka na radnom mestu i da je napadač koji joj je slomio nos i povredio nogu dobio samo prekršajnu prijavu i da su u novinama objavljeni samo inicijali

- Mi za dotičnog gospodina Pančića nikada nismo čuli, prvi put tek kad nas je pozvao advokat i rekao da je Miloš uhapšen - nastavlja naš sagovornik.

- Njemu i Danilu će suđenje biti veoma brzo i kao roditelj mislim i nadam se da je briga sudija da se ono što pre održi, kako bi ova dva dečaka nastavila školovanje i normalan život.

Antrfile : Drugovi

Miloš je omiljen, a njegovo društvo iz odeljenja zajedno sa razrednim starešinom je htelo da ga poseti u pritvoru u Centralnom zatvoru, kao i drugovi iz osnovne škole, ali to nije dozvoljeno - kaže Zvonko Mladenović. - Danilo je odličan đak, upisao je Mašinski fakultet i kao i moj Miloš nije konfliktna ličnost.
N. B.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi