Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Odalović: Možemo i da plaćamo TV prenos
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

30. 08. 2010.

Izvor: Dnevnik

Odalović: Možemo i da plaćamo TV prenos

Rukovodstvo republičkog parlamenta nije odustalo od formiranja parlamentarnog kanala i učiniće maksimum da taj projekat bude realizovan do završetka ovog skupštinskog mandata, izjavio je danas sekretar Skupštine Srbije Veljko Odalović.


Do momenta kada će Skupština Srbije početi da emituje sopstveni signal, građani će parlamentarne aktuelnosti i dalje pratiti preko kanala RTS-a, sa čijim čelnicima Odalović očekuje sastanak narednih dana, kako bi se dogovorili o prenošenju sednica posle letnje pauze.

„Do sada smo uvek nalazili zajednič ki jezik i postojalo je razumevanje. Sada se pominju obaveze parlamenta i o njima treba da razgovaramo i da ih definišemo“, rekao je Odalović i dodao da nema ništa protiv da Skupština Srbije javnom servisu plaća prenose sednica. Za to će, dodao je, biti potrebna dodatna finansijska sredstva, zbog čega će Skupština Srbije, ukoliko takav dogovor bude postignut, tražiti povećanje budžeta.

“Ukoliko bude definisana takva ugovorna obaveza onda bi skupština za to tražila dopunska sredstva iz budžeta. Ako ih dobijemo, nemam ništa protiv da budu doznačena RTS-u, jer moram da prihvatim činjenicu da je njihov kanal u velikoj meri posvećen nama“, objasnio je sekretar republič kog parlamenta.

S obzirom na to da će skupština prvi put sama predložiti sopstveni budžet za 2011. godinu, Odalović je uveren da će najviše zakonodavno telo pokazati kako može da se realizuje finansijska nezavisnost, a da se ni na koji način ne ugrozi republički budžet. Stoga, istakao je, zahtevi neće biti nerealni.

„Ako se u ovom trenutku kaže da nema povećanja plata, onda tu nema prevelikog iskakanja. Ako sa MMF bude postignut dogovor da budžet za sledeć u godinu bude veći, onda ćemo se sigurno i mi u tom delu ponašati prema tom okviru i ponovo insistirati da se neke specifičnosti, kao što su troškovi za održavanje Parlamentarne skupštine OEBS-a, ugrade“, rekao je Odalović.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi