Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  NUNS nudi dogovor UNS-u
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

03. 02. 2012.

Izvor: Danas

NUNS nudi dogovor UNS-u

Nakon presude o zajedničkom vlasništvu nad zgradom Doma novinara Srbije



Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pre neki dan održalo je sastanak na kojem je odlučeno da će ponuditi Udruženju novinara Srbije (UNS) da zajednički upravljaju zgradom u Resavskoj ulici kao suvlasnici, kaže za Danas Vukašin Obradović, predsednik NUNS-a.

Nakon odluke beogradskog Apelacionog suda o zajedničkom vlasništvu nad zgradom, on dodaje da će NUNS udruženju koje je smešteno sprat ispod njihovih prostorija ponuditi „dogovor kako se ne bi dalje provlačili po sudovima“.

Apelacioni sud u Beogradu, naime, nedavno je doneo je presudu prema kojoj su ova dva novinarska udruženja zajednički vlasnici zgrade Doma novinara u Resavskoj ulici u Beogradu.

Kako se navodi u odluci suda, UNS je dužan da prizna da NUNS svoje pravo upiše u zemljišnim knjigama, kao i da isplati NUNS-u troškove parničnog postupka u iznosu od 412.187 dinara.

Međutim, postoje vanredni pravni lekovi koji su na raspolaganju UNS-u koji bi mogli da produže rok oko deobe zgrade, kao što je zahtev za reviziju.

- U obostranom interesu je da se ovaj problem što pre reši. U ovim teškim vremenima, NUNS bi 60 odsto od svih prihoda od rentiranja poslovnog prostora uplaćivao u fond za pomoć novinarima - napominje Obradović.

On navodi da je „sada na potezu UNS“, ali da očekuju njihov pozitivan odgovor pre nego što krene deoba sudskim putem. Kako saznajemo, UNS bi u ponedeljak trebalo da odlučuje o ovome pitanju.

B. Cvejić

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi