Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Promocija knjige "Trajno prošlo vreme" u Pančevu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 04. 2015.

Izvor: RTV

Promocija knjige "Trajno prošlo vreme" u Pančevu

U Galeriji savremene umetnosti u Pančevu predstavljena je knjiga karikatura Predraga Koraksića Coraxa "Trajno prošlo vreme: hronologija/1990 - 2001".

Knjigu je priredila istoričarka dr Branka Prpa, a uvodne tekstove su napisali Dušan Makavejev, Bora Ćosić i Vladimir Pištalo.

Legendarni karikaturista svojim duhovitim i satiričnim ctežima, bolje od svakog komentara i analize, opisao je zbivanja u Srbiji i na prostoru bivše Jugoslavije u godinama koje je teško zaboraviti. Jednostavno rečeno, Corax-ova dnevna hronika najgorih godina našeg života ima dragocen istoriografski značaj, ali i efekat otrežnjenja i moguće terapije, kaže se u najavi.

Corax-ovoj knjizi "Trajno prošlo vreme: hronologija/1990 – 2001" pripala je nagrada Službenog glasnika za najbolju knjigu iz oblasti publicistike za 2014. godinu.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi