Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Od gostovanja Olje Bećković vlast me bojkotovala
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 03. 2015.

Autor: A. Roknić Izvor: Danas

Danica Vučenić, novinarka, o razlozima odlaska sa RTV Vojvodine

Od gostovanja Olje Bećković vlast me bojkotovala

- Od trenutka kada sam u svojoj emisiji ugostila Olju Bećković predstavnici vlasti nisu hteli da mi dolaze u goste. Razumela sam to kao bojkot, kaže za Danas novinarka Danica Vučenić o razlozima odlaska sa RTV Vojvodine.

 

Ona dodaje da je tako bila onemogućena da u ime publike, na javnom servisu, postavi pitanja od značaja za javnost. Vučenićeva naglašava da je nakon toga postala svesna da neće moći da ugosti nikoga iz vladajuće Srpske napredne stranke i da je na taj način "uterana u jednostranost".

- Smatram da na taj način ne mogu profesionalno da obavljam svoj posao kao intervjuer javnog servisa, jer je moj posao da postavim pitanja i tražim odgovore od svih učesnika javnog i političkog života. Moja ideja profesionalnog novinarstva je u koliziji sa stanjem u kome se nalazim sa svojom emisijom, navodi Vučinićeva za Danas i ističe da je uvek želela da radi profesionalno.

- Uvek sam imala isti odnos prema svim gostima. Sada sam uterana u jednostranost i neću u tome da učestvujem. Zato odlazim - zaključuje Vučinićeva.

Kolegijum Radio-televizije Vojvodine saopštio je juče da je autorka serijala "Jedan na jedan" odlučila da preuzme novi posao van novinarstva i da posle 19. marta, neće raditi tu emisiju.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi