Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Saslušanje Stanka Kojića o ubistvu Milana Pantića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

10. 03. 2014.

Autor: V. M. Izvor: Večernje novosti

Saslušanje Stanka Kojića o ubistvu Milana Pantića

Dubravko Čampara, tužilac u Tužilažtvu BiH, izjavio je specijalno za „Novosti“, da će, najduže u roku od 10 dana, Stanko Kojić Geza, bivši pripadnik 10. diverzantskog odreda VRS, koji je osuđen na pravosnažnu robiju u trajanju od 37 godina, biti saslušan na okolnosti ubistva novinara „Večernjih novosti“ Milana Pantića, koje se dogodilo u Jagodini 11. juna 2001. godine.

 

Tužilaštvo BiH je, po rečima našeg sagovornika, dobilo međunarodnu zamolnicu nadležnih institucija Srbije.

- Ostalo je samo da utanačimo termin, obezbedićemo poligrafiste, bićemo prisutni ja, kao tužilac Tužilaštva BiH, kako zakon nalaže, i kolege, tužioci iz Srbije - precizirao je Čampara.

Kojić je osuđen zbog likvidacije Bošnjaka na ekonomiji Branjeno, kod Zvornika, u julu 1995. godine, posle pada Srebrenice. Njegov iskaz trebalo bi da bude zanimljiv kada je reč o zločinu učinjenom nad novinarom našeg lista.

Još 2006. godine, na godišnjicu Pantićevog ubistva, Vladimir Božović, tadašnji pomoćnik ministra policije Srbije i načelnik Službe unutrašnje kontrole, zatražio je istragu o istrazi u tom slučaju!?

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi