Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nemci ogorčeni ponašanjem RRA
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 03. 2014.

Izvor: Novi Magazin

Nemci ogorčeni ponašanjem RRA

Pod naslovom „Srbija sabotira nemačke medijske preduzetnike“ 30 nemačkih medija, uključujući najtiražnije Frankfurter algemajne cajtung, Vol strit, Fokus... prenelo je tekst Agencije DPA-AFX o zaustavljenoj nemačkoj investiciji u Srbiji zbog izostanka odluke Saveta RRA.

Oštru ljutnju Nemaca izazvala je odluka da ni posle više od 300 dana zamajavanja i „trajanja konkursa“ RRA ne donese odluku o dodeljivanju nacionalne TV frekvencije za koju su konkurisale TV Nova, finansirana nemačkim kapitalom, i TV Kopernikus.

Mediji navode da ne postoji nijedan razuman razlog zašto odluka odavno nije doneta, dok su u isto vreme „dozvole za emitovanje postojećim emiterima produžene preko noći“.

Prema njihovoj oceni ovakvo postupanje je „veoma loša poruka koju Srbija šalje u svet budućim investitorima“.

Osvrćući se na odnos RRA prema stranom kapitalu, mediji u Nemačkoj navode da je u TV Nova do sada uloženo šest miliona evra, da bi taj iznos do kraja trebalo da naraste na preko 18 miliona, a da biznis plan predviđa 450 radnih mesta.

Zaključak je sledeći:

„Sadašnja blokada nemačkih medijskih preduzetnika ima i svoju predistoriju. Pre nekoliko godina vodećem evropskom TV koncernu RTL Groupp nije pošlo za rukom da počne da radi u Srbiji. Luksemburžani su morali da saslušaju zamerke od organa vlasti koji nemaju pojma o televiziji... Najzad su i Funke-Grupu (WAZ) iz Esena bukvalno izbacili iz zemlje, mada je prema procenama već investirala 120 miliona evra. ‘Razorni signal za sve inostrane investitore’, navode kritičari ovakve odluke“.

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

06.03.

2014.

Dejan R. Popovic, dipl. inz. [neregistrovani] u 12:40

Ljutnja

Gradjani Srbije su takodje ljuti sto jos nije pustena digitalna terestricka TV radio-difuzna mreza u rad, jer u naslovu tekstu Javnog preduzeca "Emisiona tehnika i veze" pise "Besplatna digitalna TV za veći deo Srbije" ukoliko bi JP ETV dobilo "zeleno svetlo" da pusti u rad mrežu digitalnih predajnika. Ko to treba da ukljuci "zaleno svetlo"?

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi