Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Cirkuske frekvencije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 02. 2014.

Autor: Marko R. Petrović Izvor: Blic

Cirkuske frekvencije

Dve godine skoro traje cirkuska predstava zvana dodela nacionalne frekvencije.

 

U glavnoj ulozi Savet RRA. U sporednim televizije “Nova” i “Kopernikus”, koje ponovo ostadoše kratkih rukava, da ne kažemo antena.

Kome treba ovaj šou-program u kojem već drugi put Savet RRA odlučuje da nikome ne dodeli restlove frekvencije koju je nekada koristila TV “Avala”? Da li će ovaj ringišpil da obrne još jedan uzaludni krug? Da li se time, kako reče jedan od članova Saveta, šalje poruka da je Srbija uređena država ili da je ulaganje u nju nemoguća misija?

Jasno je da većina u Savetu misli da su obe televizije ispunile konkursne uslove, jer su dobile po četiri glasa. Nedovoljno i za frekvenciju.

Nismo, međutim, još čuli i zbog čega su glasali tako kako su glasali. Savet radi i glasa iza zatvorenih vrata. Statut RRA kaže da može, a nekad čak i mora i drugačije.

Većina u Savetu, čast izuzecima, ipak, uporno odbija da javno digne ruku i glasa. Draže im je da svoje mišljenje sakriju iza smotanog papirića. Zašto?

Čega se stide? Pa, kome će da obrazlože svoj stav, ako ne građanima koji će da gledaju ono što oni odobre.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi