Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Šutanovac: Vlada vodi Srbiju u dužničko ropstvo
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

21. 02. 2014.

Autor: M. Veljković Izvor: Danas

Šutanovac: Vlada vodi Srbiju u dužničko ropstvo

Nekadašnji ministar odbrane i član Predsedništva DS-a, poslanik Dragan Šutanovac, posetio je selo Kličevac i tom prilikom osvrnuo se na aktuelna događanja u zemlji.

 

On je došao u, kako ga je sam nazvao, «demokratski Kličevac», da bi sa meštanima proslavio seosku slavu. Komentarišući aktuelnu predizobrnu kampanju u zemlji, pred vanredne parlamentarne izbore, on je istakao da se protiv opozicije vodi medijska hajka, na koju ministar kulture i informisanja uopšte ne reaguje.

«Neki mediji na naslovnim stranama optužuju lidere opozicije, bez ikakvih dokaza, a ministar ne reaguje, čime je izneverio očekivanja građana. Ministarka energetike Zorana Mihajlović prozvala je neke medije da kriminalizuju SNS, ali ja nisam video nijedan takav tekst, samo one koji napadaju opoziciju», kaže Šutanovac. On navodi da građani treba da se rukovode time kakva je sada situacija u zemlji i koja je obećanja ova Vlada ispunila od 2012. godine.

«Od 2012. godine standard je drastično opao, država se dnevno zadužuje 11 miliona evra i tone u dužničku krizu. Dovoljno je da građani samo to sagledaju i da se time rukovode kad budu glasali», kaže Šutanovac. Što se tiče brojnih afera i hapšenja, Šutanovac je rekao da se takve vesti objavljuju na naslovnim stranama, a kad se oslobode uhapšeni, to se pojavi na šesnaestoj strani. On je spomenuo i situaciju u EPS-u i dodelu beskamatne pozajmice zaposlenima. «Ja jesam za to da radnici dobiju pomoć, ali smatram da ima mnogo ugroženijih od zaposlenih u EPS-u», smatra Šutanovac.

Govoreći o stanju u pravosuđu, on je napomenuo da je dobro što su oni članovi DS-a, koji su sprovodili reformu, istupili iz nje. «Predsednik Nikolić abolirao je nekoliko hiljada osuđenika i mi smo tada rekli da je to loše, jer će eskalirati nasilje i kriminal u zemlji, kao što se i desilo. On je takvim potezom želeo da se oduži osuđenicima, jer je većina njih na predsedničkim izborima glasala za njega, a ne za Tadića», kaže Šutanovac. O Tadićevom političkom delovanju on je rekao kako je žalosno da čovek koji je godinama bio na čelu DS-a sada želi da ispomaže SNS i javno im se nudi.

Univerzal banka

«Hapšenje svog člana Dragana Tomića, SNS-a ističe kao neki svoj veliki uspeh, a ne spominje koliko će fabrika da propadne, jer su imale velike sume u toj banci», kaže Šutanovac.

Radulović

«Vlada je Radulovića na mesto ministra privrede dovela uz hvalospeve, a oterala ga uz optužbe za najteža krivična dela. To jasno govori o kakvoj se vladi radi», smatra Šutanovac. On dodaje da će, ukoliko se usvoji novi zakon o radu kakav je predlagao Radulović, radnici biti pretvoreni u belo roblje.

Stranačka zapošljavanja

«Trend stranačkog zapošljavanja u Srbiji vlada već duži niz godina, ali samo prošle godine u javnom sektoru zapošljeno je čak 60.000 ljudi. Iako je ova Vlada obećala javne konkurse, ovi su se zaposlili mimo zakonske procedure», kaže Šutanovac.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi