Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Pak: Mediji aktivan činilac u životu Srbije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

27. 12. 2013.

Izvor: Tanjug, RTV

Pak: Mediji aktivan činilac u životu Srbije

Savetnica predsednika Srbije za medije Stanislava Pak Stanković priredila je večeras prijem za predstavnike domaćih i stranih medijskih kuća i tom prilikom ocenila da su mediji postali aktivan činilac u političkom životu Srbije, ali i upozorila na njihovu tabloidizaciju.

Pak Stanković je predstavnicima medija koji su pratili aktivnosti predsednika Srbije Tomislava Nikolića kazala da je većina na fer i korektan način pratila aktivnosti predsednika Republike, a da su se oni sa svoje strane trudili da sve informacije pruže na vreme i u skladu s profesijom.

Ona je navela da je od promena 2012. godine nastala jedna potpuno nova faza u položaju medija "koji su postali aktivan činilac u političkom životu Srbije" i naglasila da su i neke veoma važne odluke donete u saradnji s medijima.

"Mediji su postali prava sedma sila u Srbiji", rekla je Pak Stanković.

"Međutim, to je jedna strana medalje, a druga strana je tabloidizacija medija", upozorila je ona i dodala da je jasno i normalno da sa slobodnim tržištem mediji jure rejtinge i tiraže.

"Međutim, rekla bih da to ne treba raditi po svaku cenu", navela je ona, ističući da to ne treba raditi po cenu ugrožavanja interesa Srbije i ugrožavanja predsednika Republike pisanjem neistina, fabrikovanjem vesti...

"Nemojte da zaboravite da su rejtinzi nešto što nije konstanta, ali je dobro novinarstvo konstanta", poručila je Pak Stanković.

Ona je novinarima u narednim godinama poželela mnogo više kvaliteta u odnosu na kvantitet, analitičkog i istraživačkog novinarstva, tekstova u oblasti kulture, obrazovanja, nauke.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi