Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Svetlost u tami
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

27. 12. 2013.

Autor: Z. V. Izvor: Danas

Svetlost u tami

Regionalni radio Požarevac je u svoju programsku šemu uvrstio novu emisiju pod nazivom „Svetlost u tami“.

Reč je o serijalu namenjenom slepim i slabovidim osobama, koji se emituje ponedeljkom od 11 sati i subotom od 15 sati.

Nova emisija sigurno će doprineti i poboljšanju uslova u obezbeđivanju, nabavci i distribuciji specijalnih pomagala za kompenzaciju vizuelnog hendikepa u različitim oblastima, zadovoljavanju specifičnih potreba slepih i slabovidih u oblasti kulture, izdavačke, bibliotečke i informativne delatnosti, negovanju i razvijanju sportsko-rekreativnih, šahovskih i drugih aktivnosti slepih i slabovidih.

Serijal „SVETLOST U TAMI“, koji se relizuje sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, je prilika da se članstvo Međuopštinskog saveza slepih Požarevac na adekvatan način obaveštava o pravima u sferi obrazovanja, profesionalnog osposobljavanja, zapošljavanja, nabavci pomagala i sl., ali i da se ovim putem prezentuju rezultati koji slepe i slabovide osobe ostvaruju u segmentima bavljenja profesionalnim, kao i ostalim aktivnostima poput kulturno - umetničkog stvaralaštva, sportskih aktivnosti, raznorodnih akcija, druženja.

Autor emisije je Mitar Nikolić, saradnici ispred Saveza slepih su Dragica Cvejić, Tihomir Nikolić i Božidar Bojković, a realizatori Marko Veljković i Nebojša Kanazir.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi