Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Tajkunski državni udar
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

27. 12. 2013.

Autor: E. I. Izvor: Informer

Tajkunski državni udar

Plan za odbranu tajkuna Miroslava Miškovića i rušenje prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića o kome je Informer pisao pre samo dva dana počeo je, po svoj prilici, juče da se sprovodi u delo.

Naime, baš na dan nastavka suđenja vlasniku „Delte“ u Specijalnom sudu u beogradskim elektronskim medijima, na internet portalima i društvenim mrežama plasirana je vest da je lider SNS zabranio emitovanje „Mentalnog razgibavanja“, jutarnjeg programa Radija B92! Prema ovim informacijama, Vučić je ukinuo ovu emisiju pošto su njeni autori najavili da će se baviti detaljima iz njegove biografije!

Po svaku cenu

Radio B92 je odmah demantovao da je „Razgibavanje“ zabranjeno, a direktorka Manja Grčić objasnila je da je jutarnji program sa još nekoliko emisija zapravo „na zimskoj pauzi“ do 14. januara. I Aleksandar Vučić je demantovao da ima bilo kakve veze sa cenzurom i zatražio da se sporni jutarnji program odmah vrati na radio-talase. I pored svega toga, Đilasova DS je odmah izdala saopštenje u kome osuđuje „diktatorsku vlast“, a u medijima je nastavljena žestoka kampanja protiv prvog potpredsednika Vlade.

- Sad je valjda svima jasno o čemu se ovde radi. Ovo je očajnički pokušaj da se sruši Vučić i da se SNS po svaku cenu kompromituje. Oni će u tim napadima pokušati sve i koristiti svaku bogovetnu priliku. To su i sad uradili besramno manipulišući Darkom i Markom (autorima „Mentalnog razgibavanja“, prim aut.) - objašnjava naš izvor iz vrha države koji je u sredu najavio realizaciju „Miškovićevog plana u tri tačke“ u kome se upravo najavljuju „privatne afere“ kojima će gađati Vučića.

Sasvim je, inače, interesantno da su i sami Darko Mitrović i Marko Stepanović, autori „Razgibavanja“, juče ujutro najpre tvrdili da ih je „ukinuo Vučić“, ali su se kasnije ispravili i rekli da je u pitanju „autocenzura“.

- Naša emisija je ukinuta iz političkih razloga. Sloboda medija je najstrašnije ugrožena! Mislim da bi ljudima trebalo da čestitamo 1993. godinu, a ne 2014. - rekao je Darko za Informer, da bi se nedugo potom „ispravio“ i na Tviteru napisao:

DS ne odustaje

„Razlozi za ukidanje jesu politički, mislili smo da dolaze od strane PPV. Tu smo pogrešili, ipak je to sve delo autocenzure, kraljice svih cenzura“...

Ipak, čak ni to Demokratskoj stranci nije bilo dovoljno. Omladina ove stranke Vučića je optužila kao vrhovnog cenzora i diktatora!

„Atmosfera u kojoj niko ne sme da se suprotstavi politici Vlade Srbije, a da ne bude proglašen narodnim neprijateljem, u kojoj se ne sme izgovoriti ni reč o Vučiću ukoliko nije pohvalna, rezultirala je jučerašnjom odlukom o zabrani emisija ‘Mentalno razgibavanje’. Da li je Srbija ponovo zemlja u kojoj postoje zabranjene teme baš kao i u vreme kada je Vučić bio ministar informisanja ovlašćen da zatvara medije?“, pita se DS u svom saopštenju.

Vučić: Razotkrijte ovu laž!

Aleksandar Vučić juče je odlučno demantovao da ima bilo kakve veze s cenzurom.

- Besmislene su tvrdnje da sam na bilo koji način uticao na odlaganje, suspenziju ili ukidanje bilo koje emisije na RTV B92. Opšte je poznata činjenica da ta medijska kuća nije naklonjena ni meni, ni SNS, ali nikada nisam imao želju i potrebu da utičem na njen uređivački koncept. Što se mene tiče, neću da se mešam u unutrašnja pitanja B92, niti bi me oni slušali, ali bi bilo lepo kada bi pomenuta dvojica autora emisije ‘Razgibavanje’ nastavila da rade svoj posao na isti način kao i do sada jer bi bar jedna u moru laži protiv mene i SNS bila razotkrivena - rekao je Vučić u saopštenju.

Kreću napadi i na decu?!

U narednih nekoliko dana, do Nove godine, Miškovićevi medijski saradnici pokušaće da u beogradskim medijima napadnu Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića i to preko njihove dece, saznaje Informer od izvora bliskih vlasniku „Delte“!

- Spremili su čak i tekst o tome kako Vučićeva ćerka ide u jednu stranu školu u Beogradu. Hoće, valjda, da pitaju odakle mu pare, da ga optuže da je korumpiran - kaže naš izvor.

 

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi