Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Sultan TV
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

21. 12. 2013.

Autor: Ivana Vujanov Izvor: Dnevnik

Sultan TV

Dugo najavljivan početak emitovanja nove srpske televizije, pod do sada nečuvenim imenom LHoea", najzad nam se desio. Krenuli su kao što su i obećali, doduše s izvesnim zakašnjenjem od par meseci zbog tvrdoglavog odbijanja Republičke radiodifuzne agencije da zaboravi digitalizaciju i baš njima dodeli frekvenciju.

No, šta jetu je, Nova proći mora, te se tako emituje uz „kablovsku" dozvolu, za sada na SBBu i kod nekoliko manjih emitera, dok se drugi veliki igrač, „Telekomov" IPTV, još očekuje.


Onoliko spremanje i umivanje moralo je da urodi plodom, bar u nekom segmentu. Tako je Nova TV, tačnije TV Nova.rs emitovanje počela na visokoj nozi, uz visoke goste i u visokoj rezoluciji. No, ovoj devojci sreću je pokvario jedan točak, a gledaoci neskloni serijskom maratonu sa Sulejmanom u glavnoj ulozi opasno su se iznervirali zbog teškog kršenja programske satnice.

Naime, Halit Ergenč, glavni glumac serijala „Sulejman". kojeg je nekadašnji prvi čovek Prve TV Dejan Jocić doneo u miraz, kasnio je na svečano otvaranje jer je avionu u kojem se nalazio otpao točak, pa su se urednici već prvog dana našli u nebranom grožđu, odlučivši se za nepopularnu promenu satnice. Tako su gledaoci na emitovanje filma morali da pričekaju par sati, imajući u mislima po ovome čuveni TV Pink. Oni najuporniji filmoljupci na kraju su bili nagrađeni - prekidanjem filma, jer je Halit stigao, pa je spontano okupljanje konačno moglo da počne, a nedovršeni film je otišao u istoriju.

Nećemo sad o prvim mačićima i vodi, ali činjenica je da bismo od ove televizije mogli očekivati više od priče o turskom sultanu. Na to najviše upućuje upravo emitovanje u HD rezoluciji, koje „gađa" ciljnu grupu više zainteresovanu za holivudska ostvarenja i sportske događaje. Za sada, u pauzama između „Sulejmana" gledamo dokumentarce, a prema najavama iz ove kuće radiće se na razvoju domaćeg serijskog programa. Očekuje nas nastavak „Budve na pjenu od mora", kao i serijski prvenac Gorana Bregovića o kojem ćemo, s obzirom na najavljeni kopirajterski sadržaj, sigurno pisati.

Da li će nova Nova TV uspeti da promeni odnos snaga i naruši rivalstvo između TV Pink i Prve, prerano je da se kaže. Ono što možemo da kažemo jeste da je Nova sigurno dobila dovoljno garancija za nacionalnu frekvenciju, uz nadu da će sa boljim i jačim programom krenuti kad je svi veći kablovski distributeri uvrste u osnovnu ponudu. Jer, nemoguće je da je toliko novca utucano samo u „Sulju" i priče o Aljasci.

U međuvremenu, trebalo bi da porade na samopromociji, i to baš na novijim medijima, gde im je i ciljna grupa. Gre'ota je, naime, da televizija koja ima ,,.rs" u nazivu, nema ni Fejsbuk nalog, internet stranica im ne radi, a na Tviteru su se do dana današnjeg oglasili ukupno tri puta.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi