Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Mirković: Budućnost Tanjuga je u privatizaciji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 11. 2013.

Izvor: Beta

Mirković: Budućnost Tanjuga je u privatizaciji

Pomoćnik ministra kulture i informisanja Srbije Saša Mirković izjavio je da je privatizacija buduće zakonsko rešenje za državnu novinsku agenciju Tanjug. “Godišnjica i jubilej (Tanjuga) ujedno je i prilika da se okrene nova stranica vezana za, ne sumnjam, uspešnu budućnost Tanjuga, primerenu aktuelnim vremenima i finansijskoj situaciji koja treba da stvori istovetne ekonomske uslove za sve igrače na tržištu”, izjavio je Mirković za beogradsku Politiku.

On je dodao da, kada neko poredi bilo kakav oblik državnog vlasništva, onda “prećutkuje da druge dve (novinske) agencije na tržištu postoje duže od 20 godina”.

“To govori da je tržišni model apsolutno primenljiv, pod uslovom da svi akteri u tržišnoj utakmici imaju fer uslove za poslovanje i rad. Buduće zakonsko rešenje vezano za Tanjug jeste proces privatizacije”, rekao je Mirković povodom jubileja 70 godina Tanjuga.

Prema njegovim rečima, u Ministarstvu kulture i informisanja radi se na tekstu zakona o javnom informisanju, na osnovu pristiglih komentara od ministarstava, kao i iz javne rasprave koja je održana u martu.

U pitanju je krovni medijski zakon koji treba da definiše izlazak države iz vlasništva u medijima, kontrolu državne pomoći, projektno finansiranje i rokove privatizacije, rekao je Mirković.

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

06.11.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 17:39

mešetar

Gospodin sigurno ima i kupca i procenat od svega.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi