Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Rad na povećanju medijske pismenosti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 11. 2013.

Izvor: Narodne novine

Rad na povećanju medijske pismenosti

Narodna biblioteka "Stevan Sremac" i Media centar Niš potpisali su juče Memorandum o saradnji i razumevanju, čime je formalizovana već započeta saradnja ovih ustanova, i najavljen niz aktivnosti na podizanju medijske pismenosti stanovništva.

Memorandum su potpisali Nebojša Vasić, direktor Narodne biblioteke i Mladen Velojić, direktor Medija centra.Najavljeno je da će do kraja ove, ili početkom sledeće godine, biti organizovana serija treninga na polju medijske pismenosti, a u prvoj grupi polaznika biće dvadeset mladih Nišlija koji će učiti kako kvalitetno tražiti i obrađivati informacije.

"Kao jedna od najstarijih institucija u gradu, koja naredne godine obeležava 135 godina postojanja, i kao riznica znanja, koja ima ogromne resurse, želimo da doprinesemo povećanju medijske pismenosti stanovništva, kroz niz programa koje ćemo zajedno realizovati", rekao je Vasić.

Članovi Narodne biblioteke će, kako je najavio Mladen Velojić, ubuduće moći da koriste i medijsku biblioteku Medija centra, koja ima nekoliko stotina naslova.

"Nedovoljna medijska pismenost dovela je do pojave sve veće tabloidizacije medija. Građani se sve više informišu preko interneta i društvenih mreža, ali to čine pasivno, bez kvalitetnog pristupa obradi informacija", naveo je Velojić, dodajući da će ciljna grupa treninga biti pre svega mladi, koji najčešće i dolaze do informacija preko interneta.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi