Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Radio „Snaga naroda“ ponovo emituje program
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 11. 2013.

Autor: J. T. Izvor: Danas

Radio „Snaga naroda“ ponovo emituje program

Nezavisni internet radio „Snaga naroda“, koji je pokrenuo Pokret Dveri, juče je ponovo počeo da emituje program uživo. Prošlog četvrtka u ovaj radio, posle nepunih 48 sati rada, upala je Služba za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), prekinula program i odnela opremu, a potom upala i u centralnu kancelariju Dveri. Boško Obradović, član Starešinstva Dveri, kaže za naš list da ovaj pokret do juče nije dobio nikakvo objašnjenje od državnog i policijskog vrha Srbije zbog čega je policija upala u prostorije jedne političke organizacije, čime se krše prava političkog rada i opozicionog delovanja.

On najavljuje da će Dveri danas zatražiti do zaštitnika građana i BIA da saopšte da li se „dveranima“ prisluškuju telefoni i kontroliše elektronska komunikacija.

- Obratili smo se predsedniku Srbije, premijeru, vicepremijeru, Ministarstvu telekomunikacija, RRA, MUP - svima koji su u ovoj akciji učestvovali, da nam kažu kako je moguće da se u 21. veku izdaje nalog za ukidanje internet radija, iako za to nema uporišta ni u jednom zakonu. Očekivali smo da će zbog ovog skandaloznog upada policije u radio i prostorije jedne opozicione političke organizacije reagovati relevantne državne institucije i stranke. Dobili smo ćutanje, čak i ozbiljne opozicije, kakvom se smatraju DSS, DS i SRS - kaže Obradović.

On ističe da „pritisak režima na Dveri traje već nekoliko nedelja - od napada na njegovu porodicu, obaranja zvaničnog sajta Dveri do upada u prostorije radija i samog pokreta“. Obradović smatra da aktuelna vlast time želi da „uguši svako kritičko i opoziciono mišljenje u Srbiji, pre svega kada je reč o izdaji KiM i lažnim kosovskim izborima, ali i zbog predstojećih opštinskih izbora na Voždovcu, gde će na listi Dveri prvi put biti  ceo udruženi nacionalni front, mimo DSS i SRS“.

Komentari (1)

ostavi komentar
ned

10.11.

2013.

Nikola [neregistrovani] u 13:20

Nelegalno gašenje

RRA u kojoj sam do skoro radio kao ovlašćeno lice, (gašenje nelegalnih stanica), nikad nije obustavila rad piratskih radio tv stanica koje su se bavile prevarantskim SMS kvizovima, šta više, svima njima su dali dozvole za radio i tv stanice i za kablovsko emitovanje. Gašene su jedino radio i tv stanice koje nisu imale prihod, odnosno nisu mogle da plate reket RRA

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi