Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  „Tijanić i Kuljiš simboli atentata na Đinđića“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 11. 2013.

Autor: R. D. Izvor: Danas

„Tijanić i Kuljiš simboli atentata na Đinđića“

Tekst Denisa Kuljiša u vikend izdanju Danasa „Bili su opasni do zadnje sekunde“, napisan povodom smrti novinara Aleksandra Tijanića i advokata Srđe Popovića, žestoko su kritikovali nekadašnji šef Biroa za komunikacije Vlade Srbije Vladimir Popović i istoričar Nikola Samardžić.

U saopštenju koje su Popović i Samardžić potpisali u ime Liberalnog pokreta Srbije (LPS) navodi se da „kult Aleksandra Tijanića organizovano podižu nekadašnji BK novinari i većina medijskih redakcija, intelektualci, političari, sve kako bi se održao kontinuitet tribalnog primitivizma, laži, huškanja na zločin“.

„Samo kao huškač na ubistvo premijera Đinđića Tijanić je zaslužio mesto odakle ga ni smrt nije smela pomeriti“, saopštio je LPS.

„Posebno je odvratno povezivanje Tijanića s ličnošću advokata Srđe Popovića, čiji nas odlazak neće omesti na insistiranju da se utvrdi politička pozadina atentata, podrazumevajući ulogu Tijanića kao jednog od izvršilaca naloga kabineta Vojislava Koštunice“, dodaje se u saopštenju.

Gadost i licemerje lokalne „elite“ dobila je svoje konkretno uporište u glasilima kakav je list Danas koji je ogavnim pamfletom Denisa Kuljiša, trupnog piskarala KOS-a i plaćenog huškača Aleksandra Tijanića, Srđana Šapera i Borisa Tadića, relativizovao sve vrednosti savremene srpske politike koje se zasnivaju upravo na stavu prema ubistvu i ubicama premijera Đinđića.

Kuljiš je pokušao da advokata Srđu Popovića posthumno uvalja u kaljugu zločinačkog udruživanja, i u panteon nakaznih barbarogenija koji su uništavali i srpsko i hrvatsko društvo, nesvršenih i animalnih pojava kojima se dive i Kuljiš, i oni koji su tekst objavili, i svi koji su u proteklim danima svojim činjenjem i nečinjenjem doprineli ovoj javnoj sramoti koju će oprati samo presuda ubicama i nalogodavcima atentata čiji su i Tijanić i Kuljiš medijski simboli“, navodi LPS.

„Posebno odvratna je odluka onih koji su se prethodnog dana poklonili Tijaniću, time i svim ovim snagama koje su nas ponovo survale na dno najnižih ljudskih poriva i društvenih osobina, koji su zaista bili iskreni kad su se poklonili Tijaniću, time i svim njegovim gazdama. Kult Aleksandra Tijanića nije samo kult njegove novinarske škole nego i ritualno obožavanje te močvare paralelne stvarnosti koju su njegove žute novine i žute televizije učinile jedinom stvarnošću srpske prošlosti i neposredne budućnosti“, dodaje se u saopštenju.

Dramska spisateljica Biljana Srbljanović napisala je na svom Tviter nalogu da Danas treba „da se postidi nad ovim tekstom i da se izvini svojim čitaocima zbog skandaloznog incidenta“. Uz pitanje „zašto, Danase, zašto“, ona je ocenila da je Kuljišev članak „postmortem ponižavanje Srđe Popovića“.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi