Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Novinarki RTV nagrada u Sarajevu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

31. 10. 2013.

Izvor: Tanjug, RTV

Novinarki RTV nagrada u Sarajevu

Nagrada Medijakult pripala je Ivani Petrović za film "Galeb nad Miljackom", saopštio je danas Zavod za kulturu Vojvodine.

 

To je rezultat konkursa u okviru projekta "Medijsko modelovanje kulturnog identiteta Vojvodine", čiji je cilj da afirmiše i podrži kreativno TV stvaralaštvo u oblasti kulture, unapredi saradnju Zavoda sa medijskim kućama u Vojvodini i doprinese unapređenju interkulturalne komunikacije.

Na konkurs je prispelo više od 40 dokumentarnih televizijskih emisija sa temom iz kulture. Stručni žiri je radio u sastavu: predsednik Karolj Viček i članovi Aleksandra Đurić-Bosnić i Dinko Gruhonjić, a koordinator je bila Slobodanka Repić.

Među radovima su se izdvojili dokumentarni film o Društvenom centru, zatim "Tolerancija nije strana reč", kao i nekoliko kvalitetnih portreta o umetnicima. Odluka o pobedniku doneta je jednoglasno.

"Ivana Petrović je iskoristila gostovanje i uspeh Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada u Sarajevu, na festivalu MESS, da prezentuje svoj autorski stav prema kulturi i vremenu u kojem živimo. Ona sa čuđenjem posmatra kreativan rad i svoje divljenje i doživljaj stvaralačkog čina uspešno prenosi i na nas, koji slušamo i gledamo njene znalačke komentare", saopštio je predsednik žirija Viček.

Nagrada "Medijakult" - diploma i novčani iznos od 100.000 dinara biće svečano uručena 20. novembra u Zavodu za kulturu Vojvodine.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi