Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Miščević: Medijski zakoni nisu uslov za otvaranje pregovora
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

31. 10. 2013.

Izvor: Tanjug

Miščević: Medijski zakoni nisu uslov za otvaranje pregovora

Donošenje medijskih zakona neće biti uslov za otvaranje pregovora sa Evropskom unijom, ali će biti važno merilo u toku reformi, izjavila je šefica tima Vlade Srbije za vođenje pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji Tanja Miščević.

Ona je za Radio Suboticu izjavila da se u poslednjem izveštaju Evropske komisije traži donošenje medijskih zakona u skladu sa evropskim standardima "na čemu je ministar (kulture Ivan) Tasovac odmah krenuo da radi".

„Kada budemo razgovarali o medijskim slobodama, sigurno će i to biti merilo za stanje ljudskih prava”, rekla je Miščević.

Kada je reč o lažnim azilantima iz Srbije koji se prijavljuju u zemljama Evropske unije, ona je konstatovala da je Srbija uspela da broj takvih lica bude manji u većini evropskih zemalja nego protekle godine, osim u slučaju Nemačke, gde je do septembra zabeleženo oko 1.600 zahteva za azil.

„To je ozbiljan problem koji moramo rešavati sa nemačkom stranom i mi uporno predlažemo da Srbiju proglase sigurnom zemljom, što bi demotivisalo tražioce azila”, istakla je Miščević.

Ona je navela da će se pitanja lažnih azilanata, nelegalnih migracija i trgovine ljudima „stalno nadvijati nad našim pregovorima sa EU” i da će Srbija biti ocenjivana kako rešavamo probleme.

Komentari (1)

ostavi komentar
pet

01.11.

2013.

Jadranka Nicin [neregistrovani] u 19:18

Ko to misli da smo polusvesna masa, bez mozga?

Ako donosenje medijskih zakona NECE biti uslov za otvaranje pregovora sa EU (misli se, pretpostavljam, na vremensku granicu), vec njihovo uskladjivanje sa evrpskim standardima, sto je onda Vlada smenila pomocnika ministra za informisanje Dragana Kolarevica, kada su i on, i timovi radili upravo na tome, shodno ZAHTEVIMA te iste Vlade (a ne prema sopstvenim)?!?

Sta to Tasovac bolje odradjuje pomenuti posao spram svog prethodnika?
Gde su sada udruzenja novinara da podignu glas kako se i DALJE prolongira vreme donosenja seta zakona u ovoj oblasti ?!

Jadna je zemlja u kojoj vlast utvrdi da su joj koceve pod tockove razvoja ubacivali niko drugi do kultura i sport...jer da ne bi toga ko zna gde bi vec Srbija po razvijenosti bila?!
Da nije smesno, bilo bi tuzno!...

I o kakvim medijskim slobodama u EU prica gospodja Miscevic? Pa nismo ni mi rasli na drvecu, najmanje toga ima u toj istoj EU, ali i sire...pise se i radi po diktatu vrhuske - svi isto, pod konac (razlika je najvise u interpunkciji) a komentari koji su u suprotnosti sa onim sto Glava kuce kaze, NIKADA ne ugledaju svetlost dana! Ko smatra da govorim pogresno neka me razuveri cinjenicama.

A tek pitanje ljudskih prava?! Po svemu sudeci u EU se to svodi (pod MUST) na promenu svesti vecine zivlja u Srbiji i stavljanju znaka jednakosti izmedju "parade" gladnih i parade PONOSNIH.
Zaista, ko to misli da smo polusvesna masa, bez mozga, u najmanju ruku amebe, pa mogu da nas farbaju bez 'ic boje?...

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi