Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ostao sam mu dužan u mladosti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

31. 10. 2013.

Autor: B. Cvejić Izvor: Danas

Ostao sam mu dužan u mladosti

Novinar Vanja Bulić: U spomen Aleksandru Tijaniću

Sve ovo vreme ostao sam mu nešto dužan. Jednom smo kao mladići obarali ruke i tom prilikom sam odneo pobedu pred dosta ljudi. Posle toga me je stalno jurio da ponovo obaramo ruku uz opasku da me je prvi put pustio.

Međutim, nikada to nismo ponovili, priča za Danas novinar Vanja Bulić sećajući se Aleksandra Tijanića iz vremena dok još nije bio novinar u pravom smislu reči.

„Obojica smo živeli na Novom Beogradu i dosta smo se družili u Opštinskom komitetu Novog Beograda. Tu sam mu, može se reći, bio prvi urednik, u glasilu Pogledi, koji je izdavao Opštinski komitet, što nije bila prava profesionalna redakcija. Pisao je u stilu Mome Kapora, bio je duhovit“, seća se Bulić. Bulić je početkom sedamdesetih u duetu svirao akustičnu gitaru i, kako napominje, Tijanić je sa njima išao tada na televiziju da ih najavljuje. Tijanić je, prema rečima Bulića, radio i kao di-džej u omladinskom klubu u Mesnoj zajednici Viktor Bubanj.

„Bio je pun energije. Imao je dugu kosu, jedno vreme je nosio raif, bio je drugačiji. Bio je i legenda beogradskog basketa. Igrao je basket jedan na jedan sa Mokom Slavnićem, kada su se mnogi okupljali da ih gledaju. I sa Milanom Pašanskim, sa kojim je stalno bio u kontri, igrao je basket, bili su super kao dvojac“, navodi Bulić.

Komemoracija danas u Skupštini grada

Komemoracija povodom smrti generalnog direktora RTS-a Aleksandra Tijanića biće održana u četvrtak u 12 sati u Skupštini grada Beograda. Ispraćaj za kremaciju posmrtnih ostataka je u petak u 15 sati. Urna će biti položena u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi