Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nikola Mirkov vršilac dužnosti generalnog direktora RTS
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 10. 2013.

Izvor: Novi magazin

Nikola Mirkov vršilac dužnosti generalnog direktora RTS

Za vršioca dužnosti generalnog direktora Radio televizije Srbije izabran je direktor TV Beograda Nikola Mirkov, odlučio je danas Upravni odbor RTS, u dogovoru sa kolegijumom kuće. Mirkov je, navodi se u saopštenju Upravnog odbora, izabran iz redova najbližih saradnika juče preminulog generalnog direktora RTS Aleksandra Tijanića, "kako bi bio obezbeđen kontinuitet borbe i rada na temeljnim vrednostima javnog nacionalnog medijskog servisa".

U saopštenju se navodi da je UO RTS imao čast da sarađuje sa Aleksandrom Tijanićem u nastojanju za preobražaj RTS iz državne RTV u javni servis evropske Srbije.

"Zahvaljujući pre svega snazi, daru i hrabrosti Aleksandra Tijanića, danas je Javni servis stub slobodnog javnog mišljenja i govora, uporište kulture pristojnosti i normalnosti ne samo u medijskom prostoru Srbije, već u celokupnom životu našeg društva", navedeno je u saopštenju.

UO RTS navodi da će Tijanić ostati nadahnuće za sve one kojima su bliske vrednosti kojima je on posvetio život, između ostalih, sloboda, rodoljublje, prosvećenost, profesionalizam, hrabrost u odbrani svojih ideja, bespoštedna kritika laži i lažnih vrednosti u javnom životu Srbije. 

"Upravni odbor RTS smatra da je dužnost i zadatak od nacionalnog značaja da RTS nastavi putem koji je prokrčio Aleksandar Tijanić", navodi se u saopštenju. 

Generalni direktor RTS Aleksandar Tijanić iznenada je preminuo juče u Beogradu u 64. godini.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi