Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Uz dobar program nema krize
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 10. 2013.

Autor: Ž. Balaban Izvor: Dnevnik

Uz dobar program nema krize

Savetovanje Biroa za radijsko oglašavanje.

Mnoge radio-stanice u Srbiji prestale su da emituju program jer su bile u stanju levitacije. Nisu mogle dovoljno da zarade, a dešavalo se i da radnicima nisu isplaćivane zarade. Međutim, tome nisu krivi ni tržište, ni ekonomska situacija – rekla je predsednica Biroa za radijsko oglašavanje (RAB) Maja Rakovic na trodnevnom savetovanju koje je to udruženje organizovalo u Novom Bečeju. Ona je pojasnila da nema tog lošeg vremena u kojem ne mogu pobediti dobar prodavac i program.

– To govorim u ime svog „Naksi” radija, na kojem radim već 20 godina – rekla je Maja Rakovic. – Ako imate tim ljudi koji je u stanju da napravi odličan program i uz sve to imate dobar marketinški tim koji ume da ga proda, neće biti problema.

Osim o problemima vezanim za rad lokalnih radio-stanica u Srbiji, učesnici savetovanja diskutovali su i o novom medijskom zakonu. Maja Rakovic je naglasila da je od presudnog značaja da se što pre donesu zakoni iz oblasti medija i da konačno počne medijska reforma.

– Novim zakonom predviđene su mnoge odredbe za koje smo se i mi zalagali. Ali, mnogo toga bi trebalo dopuniti. Veoma je važno da nakon osam godina od dodeljivanja dozvola možemo da ih produžimo da ne bismo išli na novi konkurs. Ovim zakonom je naglašeno upravo da će postojati mogućnost produženja dozvola, s tim što mi tražimo da one budu produžene na isti onaj rok na koliko su i dodeljene – istakla je Maja Rakovic, i napomenula da mnoge stvari u zakonu nisu dovoljno objašnjene i da je u nekim trenucima nejasno šta je dozvoljeno a šta ne, naročito kada je reč o nedozvoljenoj medijskoj koncentraciji.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi