Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Vizualizator: Svet kreativne fotografije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 10. 2013.

Izvor: Pregled, Tanjug

Vizualizator: Svet kreativne fotografije

Prvi festival fotografije pod nazivom „Vizualizator“ biće održan od 1. do 3. novembra u Beogradu, najavio je Centar za razvoj fotografije.

 

Projekat „Vizualizator“ je multidisciplinarni događaj koji ima za cilj da poveže institucije i pojedince iz različitih profesija vezanih za fotografiju.

Kroz inovativni pristup biće analizirana fotografija kao vizuelna umetnost, socijalni fenomen i moćno medijsko sredstvo. Projekat realizuje Centar za razvoj fotografije u saradnji sa Akademijom umetnosti i Udruženjem novinara Srbije, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja i Sekretarijata za kulturu Grada Beograda. Program će se odvijati na više lokacija: Ustanova kulture „Palilula“, Akademija umetnosti, Akademija lepih umetnosti, Univerzitetska biblioteka „Svetozar Marković“, Zavod za kulturnu dekontaminaciju, Medija centar UNS-a, Muzej „25. maj“. Planirano je osam tribina, pet radionica, dve debate, četiri izložbe, koncerti i prateće aktivnosti.

Organizatori su najavili tribine „Društvo u objektivu“ o uticaju fotografije na društvo i društvene promene, „Društvene mreže - ogledalo mladih“ o uticaju društvenih mreža na život mladih ljudi i akcijama koje treba preduzeti za sprečavanje njihovih negativnih uticaja. Onlajn radionice (Webinar) obuhvataće istraživačko-projektni rad, snimanje video materijala, multimedija, česte probleme tokom rada i razvoj portfolija.

Jedan od fotografa koji će se predstaviti u okviru izložbe „Arhivska fotografija“ je Ed Kiting, dobitnik „Pulicerove“ nagrade. Biće priređena i izložba „Pres foto Srbija 2013“ na kojoj će biti izabrane najbolje medijske fotografije u ovoj godini. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi