Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Brankici Stanković dodeljena nagrada "Osvajanje slobode"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

25. 09. 2013.

Izvor: B92

Brankici Stanković dodeljena nagrada "Osvajanje slobode"

Brankica Stanković dobitnica je ovogodišnje nagrade "Osvajanje slobode" koja se dodeljuje za afirmaciju ljudskih prava, pravne države, demokratije i tolerancije, a već trinaest godina nagradu dodeljuje Fond "Maja Maršićević Tasić".

 

"Dodeljujemo danas nagradu Osvanje slobode iz Fonda Maja Maršićević-Tasić, jer želimo da kažemo da je nama važna potpuna sloboda Brankice Stanković. Da predložimo policiji da umesto Brankici, slobodu ograniči onima koji je ugrožavaju. Želimo i da kažemo da, suprotno ustaljenim lokalnim običajima, mi nećemo dozvoliti da se zaboravi kako danas u Srbiji živi jedna od njenih najvećih novinarki. Nećemo dozvoliti da ona sama snosi težinu svojih dela i svoje hrabrosti. I hoćemo da kažemo da je istina i dalje opasna. Da je postavljati pitanja o suštinskim uzrocima naše ukupne propasti i dalje subverzivno. I da današnja vlada nije shvatila celu poruku Insajdera, da nije još videla sve njegove epizode i po njima postupila. Želimo da podržimo Brankicu Stanković da i dalje, za sebe i za nas, osvaja slobodu", rekla je istoričarka Dubravka Stojanović, prošlogodišnja dobitnica ove nagrade.

U ime Brankice Stanković nagradu je primio Veran Matić predsednik Fonda B92.

Snimke govora na dodeli nagrade pogledajte ovde.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi