Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Đilas povukao tužbu protiv „Kurira“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

05. 08. 2013.

Autor: V. A. Izvor: Politika

Đilas povukao tužbu protiv „Kurira“

Tokom 2011. pred Višim sudom u Beogradu pokrenuta su 242 parnična postupka povodom objavljivanja informacija u medijima, pokazala je poslednja analiza te vrste inače rađena za potrebe Asocijacije nezavisnih elektronskih medija (ANEM). Kao tužioci pojavila su se imena dva važna biznismena i najmanje deset državnih funkcionera i političara.

 

Prosečan odštetni zahtev je tri miliona dinara, a u nekoliko slučajeva traženo je i po 100 miliona (Dragan Đilas je pre par meseci najpre tužio „Kurir” za milijardu evra, ali je onda povukao taj odštetni zahtev objašnjavajući daje samo hteo da skrene pažnju na hajku koju je ovaj list vodio protiv njega).

Visokim odštetnim zahtevima traži se način da se zaplaše, pa čak i ugase „neposlušni” mediji.

Dosuđeni iznosi su znatno manji od traženih (najčešće iznose 100 ili 200 hiljada dinara, obično ne više od 600 hiljada), ali i tako smanjeni mogu da budu veliki finansijski udarac za medije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi