Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Danas Skupština akcionara Dnevnik holdinga
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 07. 2013.

Izvor: RTV, Tanjug

Danas Skupština akcionara Dnevnik holdinga

Ponovljena sednica Skupštine akcionara "Dnevnik holdinga" A.D. u restrukturiranju biće održana danas, a na dnevnom redu je, između ostalog, usvajanje programa restrukturiranja i procenjene vrednosti akcija, rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

 

Vučević je dodao da je kao gradonačelnik Novog Sada dobio poziv od Skupštine akcionara da prisustvuje sednici, jer su grad Novi Sad i Republika Srbija vlasnici kapitala u tom akcionarskom društvu.

"Dobili smo poziv da prisustvujemo sednici Skupštine akcionara Dnevnik holdinga, koja je zakazana sutra u 13 sati", rekao je juče Vučević Tanjugu, dodajući da se na dnevnom redu nalaze odluke o usvajanju programa restrukturiranja, procenjene vrednosti akcija, utvrđivanje emisione cene akcija i povećanje osnovnog kapitala i emisije akcija.

Vlasnička struktura u akcionarskom društvu "Dnevnik holding" i poslovanje tog preduzeća poslednjih dana bili su povod za oštru polemiku između kabineta gradonačelnika Novog Sada, Pokrajinskog odbora DS i Gradskog odbora SNS.

Iz Vučevićevog kabineta i Gradskog odbora SNS upućivana su saopštenja u kojima se upozoravalo da pokrajinska administracija pokušava da "statusno nedozvoljenim sredstvima preuzme većinsko vlasništvo Republike Srbije i Novog Sada" i da stavi "Dnevnik holding" pod kontrolu.

Sa druge strane iz Pokrajinskog odbora DS optuživali su gradonačelnika i naprednjake da ne shvataju da je i Pokrajina deo Republike Srbije i da namerno godinama unazad zakonski nije regulisan položaj "Dnevnik holdinga" kako bi se iskoristilo to što zakonski jedan deo akcija nije pripao Pokrajini.

U jednom od saopštenja iz Vučevićevog kabineta, između ostalog, se navodi i da bi direktorka "Dnevnik holdinga" Tatjana Brdar, koja se, kako je rečeno, svrstala na stranu pokrajinske vlade, trebalo da bude smenjena.

Agencija za privatizaciju pokrenula je 21. jula 2010. godine restrukturiranje novosadskog "Dnevnik holdinga" kao preduslov za njegovu privatizaciju.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi