Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Država mora da pomogne RTS, ali RTS mora da nauči da štedi!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

11. 07. 2013.

Autor: V. Ž. Izvor: Informer

Država mora da pomogne RTS, ali RTS mora da nauči da štedi!

Država nikako ne sme da dozvoli da se RTS ugasi, ali se moraju pronaći krivci što se Javni servis Srbije našao u bezizlaznoj situaciji, poručuju poslanici! Reagujući na apel direktora RTS Aleksandra Tijanića koji je u izjavi za informer najavio da će ova medijska kuća do kraja avgusta biti prinuđena da obustavi program ako se hitno ne obezbedi novac za njeno spasavanje, političari tvrde da nema vremena za čekanje!

Poslanik SPS i član Odbora za kulturu i informisanje Đorđe Milićević posebno ističe rešenost Vlade da se što više štedi.

- Nesporno je da treba podržati RTS, ali prioritet ove Vlade jeste ušteda. Zato je potrebno pronaći racionalno rešenje kako Javni servis ne bi prekinuo  rad, ali da to, ipak, bude u granicama realnih mogućnosti - kaže Milićević.

Šef poslaničke grupe URS Vladimir Ilić ističe da je Javni servis neophodan građanima Srbije i da se baš zato u toj instituciji mora zavesti red.

- RTS je veoma važan za naše građane. Verujem da će Vlada pomoći, ali moraju se utvrditi uzroci ovog stanja u Javnom servisu. Treba detaljno ispitati poslovanje ove medijske kuće i otkriti uzroke zbog čega se RTS našao u krizi - kaže Ilić.

Ministar kulture i informisanja Bratislav Petković juče nije bio dostupan, a izvor Informera iz vrha RTS kaže da nadležni državni organi još nisu reagovali na apel direktora Tijanića.

Moj ugao

Dragan Šormaz, poslanik SNS

Ako direktor RTS nije sposoban da organizuje emitovanje programa, onda je i tu problem. Možda je ceo sistem preskup, jer vidim da je marketing na RTS jači nego na drugim televizijama. Dakle, treba im pomoći, ali se mora znati za šta.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi