Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Pred Vladom za tri nedelje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 06. 2013.

Izvor: Pregled

Pred Vladom za tri nedelje

U Nemanjinoj će se uskoro izjašnjavati o novom Zakonu o medijima. Novi tekst zakona o javnom informisanju i medijima biće prosleđen Vladi Srbije na dalju proceduru nakon što, za dvadesetak dana, bude okončano izjašnjavanje nadležnih ministarstava o tom nacrtu, izjavio je juče pomoćnik ministra kulture Dragan Kolarević.

Na konferenciji za novinare, Kolarević je rekao da su neformalne konsultacije već održane, a da će za nekoliko dana biti zatraženo i zvanično izjašnjenje tih ministarstava, za šta je rok 20 dana.

On je, međutim, izrazio uverenje da neće biti potrebno da se sačeka toliko i dodao da će, ukoliko u tom roku neko ministarstvo ne pošalje svoj stav, biti zaključeno da ne postoje primedbe.

Kolarević je rekao da očekuje da će u tekstu koji će biti prosleđen Vladi Srbije biti unete i neke izmene u odnosu na onaj koji je bio poslat na javnu raspravu.

Prema njegovim rečima, pravnu stručnjaci se još spore oko toga da li bi Zakon o javnom informisanju i medijima mogao da ukida članove nekih drugih zakona, poput Zakona o Tanjugu ili Zakona o glavnom gradu, ili bi svojim članovima mogao samo da inicira promenu tih zakonskih dokumenata.

Još jedna izmena odnosi se i na spisak potrebnih dokumenata, koji je obezbedila Agencija za privredne registre, koje treba podneti prilikom registracije lista.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi