Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Objavljena rešenja za osam od ukupno devet konkursa u oblasti javnog informisanja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

01. 07. 2024.

Izvor: mit.gov.rs

Objavljena rešenja za osam od ukupno devet konkursa u oblasti javnog informisanja

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija objavilo je, u zakonom predviđenom roku, na svojoj internet prezentaciji rešenja o raspodeli sredstava za osam od ukupno devet raspisanih konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja i stručne edukcije, unapređenja profesionalnih i etičkih standarda i istraživanja u oblasti javnog informisanja u 2024. godini.

Na konkursima za televizije, štampu, radio i internet medije, odnosno za informisanje osoba sa invaliditetom, pripadnika nacionalnih manjina i Srba u regionu, kao i na konkursu za unapređenje profesionalnih i etičkih standarda primljeno je ukupno 1112 prijava od koji je 71 odbačen zbog neispunjavanja uslova konkursa navedenih u javnom pozivu.

Projekte su, u skladu sa novim zakonskim odredbama, ocenjivali članovi komisija na osnovu bodovnih lista, nakon čega su formirane rang liste za svaki pojedinačni konkurs.

Na osam raspisanih konkursa raspodeljeno  je ukupno 317.000.000,00 dinara.

U 2024. godini na konkursima za proizvodnju medijskih sadržaja za osobe sa invaliditetom, pripadnike nacionalnih manjina i Srba u regionu opredeljena sredstva su uvećana za 20% u odnosu na 2023. godinu.

Rezultati Konkursa za sufinansiranje proizvodnje medijskih sadržaja za elektronske medije na teritoriji AP Kosovo i Metohija nisu objavljeni budući da su stručne službe Ministarstva, u pojedinim slučajevima, uočile neadekvatnu primenu propisa od strane članova Komisije koja je izradila predlog odluke o raspodeli sredstava te će rešenje biti doneto po okončanju zakonom propisane procedure u ovakvim slučajevima. Istovremeno, Ministarstvo obaveštava da su sredstva opredeljena za ovaj konkurs uvećana za 100% u odnosu na 2023. godinu.

Rešenja o raspodeli pogledajte OVDE.

Komentari (1)

ostavi komentar
uto

02.07.

2024.

anonymous [neregistrovani] u 09:50

???

Чему бодовање и рангирање кад средства добију пројекти са мање сакупљених бодова и ниже рангирани на листи , док они са више бодова и скоро дупло бољом позицијом на ранг листи остају испод црте ? Један од примера у Решењу о суфинансирању медијских садржаја за радио.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi