Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Sećanje na velikana radio novinarstva Radivoja Markovića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 02. 2009.

Izvor: Politika

Sećanje na velikana radio novinarstva Radivoja Markovića


Radio Beograd 1, 20.00 – Povodom stogodišnjice rođenja i tri decenije od smrti jednog od najvećih novinarskih i reporterskih imena Radio Beograda, Radivoja –Raće Markovića, emisija „Kod dva bela goluba” evociraće uspomenu na ovu novinarsku i sportsku legendu.

Za one starije čitaoce i slušaoce ime Radivoja Markovića je u svežem sećanju, pre svega kroz nezaboravne sportske prenose.

Ovaj velikan radio novinarstva, došao je 1937. godine u Radio Beograd, gde počinje novinarsku i sportsku karijeru, kao urednik dnevne reportaže. Osim sportskih i reportaža sa putovanja, bio je poznat i po prenosima političkih reportaža, kao i nezaboravnog prenosa prvomajske parade, koji je trajao sedam sati!

Ostao je zapamćen, pre svega kao sportski novinar. U večerašnjoj emisiji govoriće istaknute fudbalske zvezde: Stjepan Bobek, Beara, Šekularac, Samardžić, Ćurković... a biće korišćeni i segmenti sećanja, delovi prenosa i reportaža.

Uskoro, u izdanju Radio Beograda i rodnog Majura, izlazi i monografija posvećena ovom velikom novinarskom pregaocu!


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi