Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Dinkić - "Kurir" 8:0
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 02. 2009.

Izvor: Politika

Dinkić - "Kurir" 8:0

Dinkić - "Kurir" 8:0
Još jednu „bitku” u „sudskom ratu”, koji između Mlađana Dinkića i redakcije lista „Kurir” traje već više od pet godina, dobio je ove nedelje srpski ministar ekonomije i regionalnog razvoja, jer je presudom Prvog opštinskog suda u Beogradu izdavač ovog dnevnika „Kurir – net d.o.o.”, kažnjen sa 700.000 dinara.

Dinkić je, inače, protiv „Kurira”, dosad, tabak presavijao 14 puta, ali je samo jedan proces pravosnažno i završen, početkom 2008. godine. Reč je o procesu u kojem je lider G 17 plus beogradski dnevnik tužio zbog tekstova naslovljenih sa „Dinkić dobio 100.000,00 evra od uvozničkog lobija” i „Upad u banke, muvatori” tražeći kao odštetu 10.000.000 dinara.

Dinkić je, međutim, presudom dobio „samo” 1.400.000 dinara (oko 15.000 evra). Ta suma je kasnije i uplaćena na Dinkićev račun, što je lider G17 plus i potvrdio kasnije u predizbornoj kampanji, objašnjavajući tako promene u svojoj imovinskoj karti.

Prvostepene presude postoje za još sedam slučajeva, ali trenutno oni se nalaze pred Okružnim sudom, s obzirom na to da su se i „Kurir” , ali u nekoliko slučajeva i Dinkić žalili na presude Prvog opštinskog suda u Beogradu. Istovremeno, pred istim sudom nalaze se još četiri Dinkićeve tužbe protiv ovog lista, a još dve podnete su pred Trećim opštinskim sudom u Beogradu.

U svim dosadašnjim tužbama Dinkić je tražio da mu se, na ime odštete, isplati ukupno 97 miliona dinara. Od zahtevanih 57 miliona dinara, koliko je tražio u dosad okončanim procesima (prvostepeno i pravosnažno), međutim, osim već pomenutih 1,4 miliona, Dinkić nije dobio više ni dinar, iako je prema ostalim prvostepenim presudama „Kurir” obavezan da mu isplati još 2.020.000 dinara.

M.R.P.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi