Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Poreznici u "Borbi"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 02. 2009.

Izvor: Politika

Poreznici u "Borbi"


Poreska policija obavila je juče, oko podne, rutinsku kontrolu u redakciji lista „Borba”, izjavila je Tanjugu Olivera Zekić, glavni i odgovorni urednik tog lista.

– To je očigledan nastavak pritisaka vlasti koji je ovog puta promenio oblik i, umesto policije, sada u prostorije lista ulaze poreznici – rekla je Zekićeva.

Redakcija „Borbe” saopštila je juče da nema ništa protiv toga da država radi svoj posao i ispita njihovo poslovanje, ali je istakla da je indikativno da su poreski inspektori ušli u firmu koja postoji tek tri meseca i koja je prvi broj novina objavila tek pre nešto više od mesec dana.

Zekićeva je pre dva dana saslušana u policiji u vezi sa objavljivanjem informacije koju je Vlada Srbije proglasila strogo poverljivom, a odnosi se na slučaj Miladina Kovačevića i moguće plaćanje odštete Americi.

„Zbog nečije očigledne potrebe da se ceo slučaj svali na medije, a ne na one koji su dopustili da kafanska tuča postane tajna državna stvar, ponovo ćemo se obratiti svim kolegama, domaćim i međunarodnim udruženjima koja se bave slobodom medija i tražiti od njih da opet apeluju kako bi prestala tortura nad ’Borbom’”, navedeno je u saopštenju.Bratislav Gojković, inspektor Poreske uprave Opštine Stari grad, koji je juče dolazio u redakciju „Borbe”, rekao je za „Politiku” da je to redovna kontrola koju ova uprava sprovodi.On je dodao i da je nalog da obavi kontrolu dobio od „nadležnog organa” i najavio da će danas u devet sati ponovo doći u „Borbu”

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi