Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Televiziji popisali imovinu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

11. 02. 2009.

Izvor: Blic- Srbija

Televiziji popisali imovinu


KNjAŽEVAC - Ukoliko Goran Vesić, vlasnik knjaževačke RTV VG-4, u roku od desetak dana ne plati svoja dugovanja, koja premašuju 1,5 miliona dinara, meštani ove opštine ostaće bez jedine lokalne televizije koja postoji više od 10 godina.

Vesić je u decembru pretprošle godine kupio ovu radio-televiziju, promenio joj naziv u inicijale svog imena i dodao broj četiri, jer je to broj dresa koji je nosio dok je igrao fudbal. Više od 30 zaposlenih je radilo kao i proteklih godina sve dok se desetoro radnika nije pobunilo za plate.

- U septembru prošle godine tužili smo vlasnika Gorana Vesića jer od maja 2008. nismo primili nijednu platu. Najpre smo pokušavali da razgovaramo sa njim i on je rekao da je za sve kriva opština koja ne daje ni dinar za njegovu RTV, a prate se sva dešavanja u gradu - kaže za „Blic” novinar voditelj Saša Todorović.

Nakon tužbe, Vesić je zaposlene koji su tužili firmu poslao najpre na plaćeno odsustvo, zatim na godišnji odmor, a onda i na neplaćeno odsustvo na kome su i sada. U međuvremenu, Opštinski sud je doneo odluku u korist radnika, a Goran Vesić im je na ulaznim vratima televizije stavio zabranu pristupa u prostorije.

- Pravnosnažnom presudom odlučeno je da dobijemo plate koje nam duguje, tako da su nadležni iz Opštinskog suda procenili svu RTV opremu koja će, ukoliko Vesić ne preduzme ništa, ići na licitaciju za desetak dana. Licitacija je najgore rešenje jer zaposleni bez opreme neće moći da rade i ugasiće se jedina RTV. Vlasnik nam za plate duguje oko 1,5 miliona dinara, plus za socijalno i penziono, kao i za sudske troškove - kaže Todorović.

Po njegovim rečima, ni sadašnji ni bivši radnici nemaju regulisane zdravstvene knjižice, a zaposleni koji i dalje svakodnevno rade ne primaju plate, već im je vlasnik u par navrata na ruke dao od pet do petnaest hiljada dinara. Ovu tvrdnju nismo mogli da proverimo jer u VG-4 nisu ovlašćeni da daju informacije o firmi, a do Vesića se nije moglo doći.

- Mi nemamo broj mobilnog telefona našeg vlasnika jer on često menja brojeve. Kada mu nešto zatreba, on nas pozove telefonom ili dođe, a obično nas obilazi jednom nedeljno - kazali su nam novinari u VG-4.

Suzana Božinović

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi